Παγωτό καραμέλας

Για το σιρόπι καραμέλας:

1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 2 – 3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

3. Ανακατεύουμε για άλλο 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Για το παγωτό καραμέλα:

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια και της 4 κ.σ. σιρόπι καραμέλας πολύ καλά και προσθέτουμε τη σαντιγί σταδιακά.

3. Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα.

4. Βάζουμε το μισό μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης η μεταλλική και βάζουμε το μισό σιρόπι καραμέλας προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα παγωτού και από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι καραμέλας.

5. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 8-10 ώρες.

ΥΛΙΚΑ:

Για το παγωτό:
750 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. υγρή βανίλια
4 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
Για το σιρόπι καραμέλα για το παγωτό 75 γρ. βούτυρο
180 γρ. καστανή ζάχαρη (την μαλακιά)
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα