Ώρα για γυμναστική: Μάθετε τα πάντα για την Gyrotonic

– Η Gyrotonic αναπτύχθηκε από τον Juliu Horvath, στη Nέα Yόρκη.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό των βασικών αρχών της yoga, της κολύμβησης, του tai-chi και του χορού.

– Οι ασκήσεις εκτελούνται σε ειδικά μηχανήματα και χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη και τρισδιάστατη κινητική αντίληψη.

– Αυτό που την κάνει μοναδική, είναι πως οι μύες γυμνάζονται και ταυτόχρονα τονώνονται οι σύνδεσμοι γύρω από τις αρθρώσεις, χωρίς εσείς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.

– Παράλληλα γυμνάζει συστηματικά ολόκληρο το σώμα, βάσει 7 φυσιολογικών κινητικών δυνατοτήτων της σπονδυλικής στήλης: πρόσθια κάμψη, έκταση, αριστερή κάμψη, δεξιά κάμψη, αριστερη στροφή, δεξιά στροφή και πλήρης περιστροφή.

– Αποκτάται δύναμη και ευλυγισία, μια και οι στάσεις του σώματός σας, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, διαφοροποιούνται, ανάλογα με τις ασκήσεις.

– Tο βασικότερο αποτέλεσμα της άσκησης είναι η ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος, η ενδυνάμωση μυϊκών ομάδων και επέκταση των κινητικών δυνατοτήτων κάθε άρθρωσης, ο συντονισμός και η σωστή ροή της κίνησης.

– Οι ειδικά μελετημένες ασκήσεις της, τονώνουν το νευρικό σύστημα, επιδρούν ευεργετικά στα βασικά όργανα και αδένες, προκαλώντας μια φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού, και απελευθερώνοντας τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.

– Απευθύνεται σε όλες εσάς, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Μια ματιά εδώ: Αποφασίσατε να αρχίσετε γυμναστική; Προσέξτε να μην παχύνετε

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα