Διαβάστε τα πάντα για το μάραθο και τη διατροφική του δύναμη

Είναι γνωστό, από τα αρχαία ακόμα χρόνια, πως ο μάραθος, αυτό το ταπεινό αρωματικό που το βρίσκετε παντού, έχει εξαιρετική θρεπτική αξία.

Και αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος για τον οποίο πρέπει να τον γνωρίσετε και να τον αγαπήσετε -αν ακόμα δεν το έχετε κάνει- και φυσικά να του δώσετε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σας διατροφή.

Ο μάραθος φημίζεται για την μεγάλη του αντιοξειδωτική δράση, μια και περιέχει το δικό του μοναδικό συνδυασμό φυτοθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών ρουτίνη , κερκετίνη και διάφορων καμφερολικών γλυκοζιτών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά, μειώνει την φλεγμονή και μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου.

Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει ανηθόλη, το κύριο συστατικό του ελαίου του.

Tip: Χρησιμοποιείστε το μάραθο στην καθημερινή σας διατροφή, είτε στο μαγείρεμα -ταιριάζει καταπληκτικά σε πολλά φαγητά, κυρίως λεμονάτα- είτε ως συστατικό μιας σαλάτας, τόσο στο μεσημεριανό, όσο και στο βραδινό σας και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του.

Μια ματιά εδώΓωγώ Μαστροκώστα: Τι περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής της;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα