Nespresso Sable au Café

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά.

4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά.

5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω από μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με coupe-pâte. Στα μισά σαμπλέ θα κάνουμε μια μικρή τρύπα με τη βοήθεια ενός πολύ μικρού coupe-pâte.

6. Τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10΄- 12΄ λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ και τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να πήξει.

7. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια μας τα γυρίζουμε (μόνο τα κουλουράκια χωρίς τρύπα) ανάποδα και τους βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας Nespresso και βάζουμε τα υπόλοιπα κουλουράκια με τρύπα από πάνω τους. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα.

 

Ποικιλία Roma: Η ισορροπία μεταξύ των ελαφρά καβουρδισμένων Arabicas Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και του Robusta, χαρίζει στον Roma γλυκές νότες και νότες ξύλου, και μία μεστή γεύση που διαρκεί στον ουρανίσκο.

ΥΛΙΚΑ:

600γρ. βούτυρο
1 και 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
6,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 κάψουλα Εκλεκτής Ποικιλίας Nespresso ROMA (40ml)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα