Νέα έρευνα δίνει ελπίδα! Με μια εξέταση αίματος θα ανιχνεύεται ο καρκίνος του μαστού έως και 5 χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ δίνει ελπίδα στις προσπάθειες την ιατρικής κοινότητας για μια εξέλιξη στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, αφού ανακάλυψε μια νέα εξέτεση αίματος που θα μπορεί να ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού έως και πέντε χρόνια πριν την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων.

Αυτή η εξέταση θα μπορεί να ταυτοποιεί την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος στις ουσίες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα, όπως παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο του βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Γλασκόβη.

Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε τα αντιγόνα, τις χημικές πρωτείνες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα και ενεργοποιούν την ανοσολογική απόκριση του σώματος. Η ομάδα που έκανε την έρευνα συνέκρινε τα δείγματα αίματος 90 ατόμων που έπασχαν από καρκίνο του μαστού με εκείνα 90 υγιών ατόμων και στη συνέχεια ερεύνησε σε αυτά την ύπαρξη αυτοαντισωμάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αντιγόνων που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και φυσικά πρέπει να γίνουν επιπλέον μελέτες που θα επιβεβαιώνουν αυτά τα ευρήματα, αλλά σκέφονται στο μέλλον να δημιουργήσουν αντίστοιχες εξετάσεις διάγνωσης και για άλλες μορφές καρκίνου, όπως για τον πνεύμονα, το έντερο, το συκώτι και το πάγκρεας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα