Μους λεμόνι

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολλή καλά το ξύσμα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Χωρίζουμε τα αυγά και βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ.

3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, το αλάτι, τη ζάχαρη με το ξύσμα (από το μίγμα της ζάχαρης αφαιρούμε 3 κουταλιές  της σούπας και της φυλάμε για αργότερα) και το σουρωμένο χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.

4. Την σουρώνουμε σε ένα γυάλινο μπολ και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη (η μεμβράνη να κολλάει πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά περίπου πριν την βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

5. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και της 3 κουταλιές ζάχαρη με ξύσμα.

6. Βγάζουμε την κρέμα λεμονιού απτό ψυγείο και της προσθέτουμε προσεκτικά τη μαρέγκα και στη συνέχεια τη σαντιγί, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε μικρά ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 8 – 10 ώρες.

Tip:  Mπορούμε να βάλουμε το μείγμα μας και σε ένα μεγάλο μπολ.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλ. ζάχαρη 
Ξύσμα από 4 λεμόνια
Χυμό από 4 λεμόνια 
6 κρόκους 
1/4 κ.γ. αλάτι
6 ασπράδια (χτυπημένα σε μαρέγκα)
1 βανίλια
250 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα