Μια διάσημη social media persona μόλις απέδειξε ότι η ζυγαριά είναι απλά ένας ΜΥΘΟΣ

 

Αν νομίζατε πως ο αριθμός της ζυγαριάς σας είναι καθοριστικός για την εικόνα του σώματός σας, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το Instagram της Arielle Mandelson, της όμορφης συμβούλου ψυχικής υγείας που προωθεί ενεργά το body positivity. Η Arielle είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι η ζυγαριά δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει απλώς συμπληρωματικά σε μία προσπάθεια βελτίωσης του σώματός μας και δε χρειάζεται να της δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Πρώην εθισμένη η ίδια στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποφάσισε να κάνει στροφή στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση και μας έδειξε τα φανταστικά αποτελέσματα, χωρίς να έχει αλλάξει στο παραμικρό το βάρος της.

diet

«Πέρασα ένα χρόνο επικεντρωμένη στο συναισθηματικό μου well-being, πριν ασχοληθώ με τη φυσική μου υγεία και όταν τελικά το έκανα ήμουν τόσο αποπροσανατολισμένη. Νόμιζα ότι  “υγιής” σήμαινε αδύνατη με κοιλιακούς και έτσι για σε αυτό ήταν που στόχευα, με όλα τα λάθος μέτρα. Έκοψα εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μου, έτρωγα τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από αυτήν που θα έπρεπε να τρώει κάποιος στο μέγεθός μου, έκανα πολλή αερόβια άσκηση και προσπαθούσα κάποιες τυχαίες ασκήσεις με βάρη. Ένιωθα ότι δεν είχα συγκεκριμένο στόχο, φουσκωμένη, σε λήθαργο και εντελώς απογοητευμένη», εξομολογείται η 32χρονη.

Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο ήταν που αποφάσισε να ξεκινήσει και η ίδια το γνωστό πρόγραμμα εκγύμνασης που έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες παγκοσμίως, το Beach Body Guide της επιτυχημένης instructor Kayla. «Μετά από δύο εβδομάδες που έκανα το BBG, κάτι μέσα μου είχε αλλάξει: Μπορούσα να νιώσω τον εαυτό μου να γίνεται πιο δυνατός κάθε φορά που έκανα τη γυμναστική αυτή και η σχέση μου με το φαγητό βελτιωνόταν. Το κίνητρό μου ήταν ακόμη κυρίως αισθητικό αλλά ήθελα επίσης να γίνω και πιο δυνατή, έτσι έβλεπα το φαγητό σαν καύσιμο και τις ασκήσεις σαν προσωπικές προκλήσεις που έπρεπε να υπερβώ. Οι υδατάνθρακες και εγώ γίναμε φίλοι ξανά και ξεκίνησα να γυμνάζομαι στο γυμναστήριο. Μου έλειψε να γυμνάζομαι για πρώτη φορά στη ζωή μου.»

Στη συνέχεια παραδέχεται ακόμη και την εμμονή με τη ζυγαριά  «Νόμιζα πως αν απλά μπορούσα να κατεβάσω τον αριθμό της και να είμαι σε ένα συγκεκριμένο βάρος θα ένιωθα και καλύτερα με τον εαυτό μου. Ήταν περίεργο όταν ο αριθμός δεν άλλαζε στην αρχή, αλλά τα ρούχα μου εφάρμοζαν καλύτερα και ένιωσα τόσο καλά που μπορούσα να το αγνοήσω. Οι φωτογραφίες με την εξέλιξή μου, μόνο όπως είναι, έγιναν το κύριο βαρόμετρό μου— και είναι ένα πολύ πιο ισχυρό εργαλείο για να καταλαβαίνω που βρίσκομαι σωματικά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τρώω κανονισμένα γεύματα που προετοιμάζω- και είναι πολύ περισσότερο φαγητό από αυτό που θα πιστεύατε!- και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τρώω απλά ενστικτωδώς. Αλλά δεν είμαι αυστηρή με τίποτα».

Όσον αφορά τη δυσπιστία της με τη ζυγαριά, είναι κατηγορηματική  «Τα νούμερα της ζυγαριάς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους μύες, το λίπος, τα κόκαλα, τους ιστούς και τα υγρά. Υπάρχουν πιο έμπιστοι τρόποι για να μετρήσουμε τη δομή του σώματος και αυτό είναι που είναι σημαντικό. Παίρνω μηνύματα κάθε μέρα από γυναίκες σε όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών που ρωτάνε πως να χάσουν βάρος. Με λυπεί να ξέρω πόση αξία δίνουν οι άνθρωποι σε αυτόν τον αριθμό, και πόσο μπορεί να ελέγχει κάποιον. Το γνωρίζω γιατί έχω περάσει από αυτή τη θέση.»

Ακολουθείστε το Instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα