«Μετά τη γεννά μου μείνανε 10 κιλά. Τι να κάνω;»

«Μετά τη γεννά μου μείνανε 10 κιλά. Τι να κάνω;»

Ερώτηση: Είμαι 25 χρόνων, 74 κιλά και έχω ένα αγοράκι 2 ετών. Μετά τη γεννά μου μείνανε 10 κιλά. Προσπαθώ με τη διατροφή και κάνω μέρα 40-60 λεπτά διάδρομο. Τι πιστεύετε πως θα με βοηθούσε;

Αγαπητή Σ.,

Για να επιστρέψεις πάλι σε φυσιολογικά για σένα κιλά καλό θα είναι να υιοθετήσεις ένα υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής, ακολουθώντας το μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής.

Αρχικά θα σου πρότεινα να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα, έτσι ώστε να ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και να μην μένεις αρκετές ώρες νηστική.

Βάλε στο διαιτολόγιο σου τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους (γάλα, γιαούρτι, τυρί).

Θα πρέπει να αποφεύγεις οτιδήποτε τηγανητό η πολύ λιπαρό τρόφιμο, καθώς σου προσδίδουν επιπλέον θερμίδες και ενισχύουν την πρόσληψη βάρους.

Μείωσε την πρόσληψη άλατος, διότι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών.

Επίλεξε προϊόντα ολικής άλεσης τα οποία συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, ενισχύοντας την καλή λειτουργία του εντέρου.

Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην μέρα σου έτσι ώστε να διατηρείς αυξημένα τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού σου.

Τέλος, το γεγονός ότι κάνεις διάδρομο είναι πολύ σημαντικό γιατί θα δεις γρήγορα αλλαγές στο σώμα σου, θα σε βοηθήσει να επιτύχεις το στόχο σου αλλά και να διατηρήσεις αργότερα το βάρος σου .

Δάφνη Γκούμα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Email: goumadafni@gmail.com

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας,

θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα