Λαζάνια με φέτα

1.. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι.

2. Σε ένα μπολ λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε την μοτσαρέλα, τον μαϊντανό, την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε καλά .

3. Σε άλλο μπολ ρίξουμε τα αβγά το άσπρο πιπέρι το γάλα και την κρέμα γάλακτος,τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

4. Βράζουμε τα φύλλα λαζάνια (2 κάθε φορά) για 1-2 λεπτά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.

5. Βάζουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριών και ξανά βάζουμε 4-6 φύλλα λαζάνια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ξανά βάζουμε γύρω στα 4-6 φύλλα λαζάνια ή μέχρι να μας καλύψει όλη την επιφάνεια του πυρέξ.

6. Περιχύνουμε με τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τα οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα μπολ.

7. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε σε διάφορα σημεία (για να κατέβει το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

8. Βάζουμε διάσπαρτα λίγο βούτυρο σε διάφορα σημεία από πάνω και τα λαζάνια μας είναι έτοιμα να μπούνε στο φούρνο όπου θα τα ψήσουμε στους 200C για περίπου 30-40 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

500γρ φέτα
250γρ μοτσαρέλα τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
4 αβγά
λίγο άσπρο πιπέρι
1 φλυτζάνι γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
12- 14 φύλλα λαζάνια
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το πυρέξ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα