Κρεατοπιτάκια

Για τη ζύμη:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2. Ανακατεύουμε με σύρμα και σταδιακά προσθέτουμε αλεύρι έως ότου γίνει μία σφιχτή ζύμη.

3. Σε αυτό το σημείο, αρχίζουμε το ζύμωμα. Όταν η ζύμη ετοιμαστεί, φτιάχνουμε μια μπάλα και κόβουμε με ένα μαχαίρι ισόποσα, σε μικρές μπαλίτσες.

4. Πλάθουμε την κάθε μικρή ζύμη σε μια μπαλίτσα και στη συνέχεια τις αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένες με πετσέτα.

Για το μείγμα του κρέατος:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χυμό λεμονιού.

2. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το μπαχάρι, τη μαργαρίνη και στο τέλος τον κιμά.

3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

4. Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο και τοποθετούμε μία με δύο κουταλιές, από το μείγμα του κρέατος.

5. Απλώνουμε και αφήνουμε γύρω – γύρω στο ζυμάρι 1 εκ. κενό.

6. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 200°C για 12-15 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

2 φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( τα 100 γρ. για το άνοιγμα φύλλου)
λίγο αλάτι
Για το μείγμα κρέατος 3 μεγάλα κρεμμύδια (λιωμένα στο multi)
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. πολτό ντομάτας
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
100 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
500γρ κιμά
αλάτι, μπαχάρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα