Κορινθιακή σταφίδα: Η ελληνική σούπερ τροφή

Έρχεται με δύναμη από τη Βόρεια και τη Δυτική Πελοπόννησο και διεκδικεί επάξια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις σούπερ τροφές της εποχής μας.

Η Κορινθιακή σταφίδα, αποτελεί ένα απόλυτα αγνό προϊόν, μια και κατά την παραγωγή και την επεξεργασία της δεν χρησιμοποιείται απολύτως κανένα πρόσθετο, ενώ η ξήρανσή της, γίνεται κυρίως στον ήλιο σε μέτριες πάντα θερμοκρασίες.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη της:

Είναι μια σούπερ πηγή αντιοξειδωτικών και πολυφαινολικών συστατικών. Για όσες δεν το γνωρίζετε, οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση -προστατεύουν την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση, μειώνουν σημαντικά τη χοληστερόλη που εναποτίθεται στους ιστούς, εξαλείφουν την αθηρωματική πλάκα στα αγγεία και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.

Έχει αντικαρκινική δράση.

– Περιέχει σε πολύ μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία -μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο, που ρυθμίζουν καταλυτικά την αρτηριακή πίεση.

– Φημίζεται για την αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση της.

Διαθέτει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών -βοηθούν σημαντικά στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Tip: Καταναλώνοντας δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα, καλύπτετε το 1/3 των αναγκών του οργανισμού σας σε φρούτα.

Διαβάστε εδώ: Φιστίκια Αιγίνης: Γιατί συγκαταλέγονται στις σούπερ τροφές

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα