Γιουβέτσι με γαρίδες

1. Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε λίγες γαρίδες (σε 3-4 δόσεις).

2. Μόλις ψηθούν (θα γίνουν πορτοκαλί) τις βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τις σκεπάζουμε

3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις γαρίδες, τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε σε μια άκρη.

4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο κρεμμύδι με το μαϊντανό και σοτάρουμε ελαφρώς.

5. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το αλάτι, τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20’. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι σκεπάζουμε και αποσύρουμε αυτήν φωτιά. Μετά από 5′ ανακατεύουμε καλά να ξεκοκαλίσουν, σκεπάζουμε και για άλλα 10 λεπτό.

6. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς (για 10 λεπτά).

7. Μεταφέρουμε το κριθαράκι απτή κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο, χαμηλώνουμε το φούρνο μας στους 200° και ψήνουμε για 15-20 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε απ’ τό φούρνο προσθέτουμε τις γαρίδες και το ζουμί που θα έχουν αφήσει ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

6-8 κ.σ καλαμποκέλαιο
800 γρ. γαρίδες
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 μάτσο μαϊντανό
2 κρεμμύδια (λιωμένα στο multi με λίγο νερό και το 1/2 μάτσο μαϊντανό )
500 ml σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
2 κ.σ. ρίγανη
1000-1300 ml νερό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο (500 γρ.)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα