Επιστροφή στο γραφείο: Ανανεώστε το χώρο σας μετά τις διακοπές

Οι διακοπές για κάποιους από εσάς τελείωσαν, για άλλους φτάνουν στη λήξη τους και το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι μη νοσταλγείτε τόσο τις καλοκαιρινές ημέρες, όσο να κοιτάξετε να ανανεωθείτε σε όλους τους τομείς και κυρίως σε ό,τι αφορά στο χώρο που περνάτε παραπάνω από 8 ώρες. Μιλάμε φυσικά για την ανανέωση του γραφείου σας και σας δίνουμε 5 απλές συμβουλές για να περνάει η ώρα σας πάντα ευχάριστα και δημιουργικά.

Χρώμα

Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας των ΗΠΑ διεξήγαγε μία διετή μελέτη σε δημόσια κτίρια και κατέληξε στα εξής: όταν πρόσθεσε στην αίθουσα επιπρόσθετο φωτισμό και χρώμα, σημειώθηκε 5,5 τοις εκατό βελτίωση της παραγωγικότητας. Ένας συνδυασμός πράσινου και κόκκινου φαίνεται να είναι ο πιο παραγωγικός.

Φως

Το πράσινο φως και το μπλε αυξάνουν ελαφρά τη δραστηριότητα, όμως ένα κίτρινο φως αυξάνει τη δραστηριότητα κατά 30 τοις εκατό περίπου.

Έργα τέχνης και πρασινάδες

Τα φυτά μέσα σε ένα γραφείο προσφέρουν μία αίσθηση ζωντανών πραγμάτων, οργανισμών που μεγαλώνουν. Τα έργα τέχνης από την άλλη δεν θα πρέπει να είναι έντονα για να μην αποσπούν την προσοχή. Αναζητείστε κομμάτια με φύση που εμπνέουν ηρεμία.

Ποιότητα του αέρα

Το σύνδρομο παθογόνου κτιρίου έχει αναφερθεί από το 23 % των εργαζομένων σε γραφεία στις ΗΠΑ και εκδηλώνεται με προβλήματα όπως αναπνευστικές παθήσεις, αλλεργίες και άσθμα. Πιέστε τον εργοδότη σας να εξασφαλίσει επαρκή εξαερισμό και καθαρό αέρα στο γραφείο.

Θερμοκρασία

Η ανώτερη παραγωγικότητα φαίνεται να επιτυγχάνεται στους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ όταν το περιβάλλον γίνεται πολύ πιο ψυχρό παρουσιάζονται περισσότερα λάθη στη δουλειά.

Διαβάστε ακόμη: 

Shakira – Gerard Piqué: Οι πιο τρυφερές φωτογραφίες του ζευγαριού στο Instagram

George Clooney: Τι δήλωσε για τον γάμο των Brangelina;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα