Διατροφή ή άσκηση; Ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη ειδικά όταν αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα με συσσωρευμένο λίπος σε δύσκολα σημεία, όπως είναι η κοιλιά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με σωστή άσκηση και διατροφή όλα είναι εφικτά, όμως το δίλημμα παραμένει. Αν κάποιος θέλει να κάψει το λίπος στην κοιλιά πρέπει να εστιάσει στη διατροφή ή την άσκηση;

Σύμφωνα με τον ειδικό Rondel King που μίλησε στο PopSugar “η άσκηση και η διατροφή είναι και οι δύο σημαντικές, διότι στην απώλεια βάρους, όλα σχετίζονται με την ισορροπία της ενέργειας” και το ίδιο ισχύει και στην απώλεια λίπους στην κοιλιά. Η ενέργεια με την άσκηση αποβάλλεται και με την κατανάλωση τροφίμων προστίθεται στο σώμα. Σύμφωνα με τον Rondel η ισοπροπία ενέργειας «εξαρτάται από την ποσότητα των τροφίμων που τρώτε» και αυτό συμβαίνει διότι «ο πρώτος κανόνας της θερμοδυναμικής (μεταφορά ενέργειας) είναι ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε την ενέργεια, δεν μπορείτε να καταστρέψετε την ενέργεια, αλλά μπορείτε να την μεταφέρετε».

Η ενέργεια είναι οι θερμίδες που περιλαμβάνονται στα τρόφιμα και είναι απαραίτητη για την λειτούργια του σώματος. Κάθε λειτουργία του σώματος απαιτεί μια μέγιστη ποσότητα ενέργειας και αυτό διαφέρει απο άτομο σε άτομο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα