Christmas Chocolate Cake

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το γαρίφαλο , το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα,  το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

3. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

4. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια, ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι.

5. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.

6. Λαδώνουμε καλά 2 στρογγυλά ταψιά για κέικ (με τρύπα στη μέση)  διάμετρο 20 εκατοστά και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Για το γλάσο:

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη γλυκόζη.

3. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά περιχύνουμε με σοκολάτα για άλλη μία φορά.

Τέλος, διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα φύλλα και καραμέλες.

ΥΛΙΚΑ:

3 ποτήρια αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κγ. αλάτι
1 βανίλια
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα ( κρύο)
4 αβγά
Για το γλάσο: 500 γρ. σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γλυκόζη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα