Χορτοφαγική μαγειρίτσα: Εύκολη, γρήγορη και γευστική για εσάς που έχετε διαγράψει το κρέας από τη διατροφή σας

Ποιος είπε ότι η μαγειρίτσα είναι μόνο για όσους τρώνε κρέας; Το Peoplegreece έχει μία νέα και τελείως διαφορετική συνταγή.

Εκτός από την κλασική μαγειρίτσα, υπάρχει και η χορτοφαγική. Απευθύνεται και σε όσους έχουν διαγράψει από το καθημερινό τους μενού το κρέας αλλά και σε όσους θέλουν αυτό το Πάσχα να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Έτοιμο: Σε 55 λεπτά

Μερίδες: 4 -5

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 gr. μανιτάρια

3 μεγάλα μαρούλια

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

1 πράσο

1000 ml. ζωμό λαχανικών

1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

2 λεμόνια

Οδηγίες παρασκευής:

Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Καθαρίζετε και χοντροκόβετε τα μαρούλια, τα ζεματάτε για 5 –10 λεπτά και τα βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τον άνηθο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια, για 3 -4 λεπτά περίπου.

Λίγο μετά προσθέτουμε τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον άνιθο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Αργότερα, παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό μας, διαλύουμε το κορν φλάουρ, στίβουμε τα λεμένια και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια μαγαζιά πρέπει να επισκεφθείτε αν είστε λάτρης της χορτοφαγίας

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας: Οι διάσημοι που είπαν «όχι» στο κρέας

Jared Leto – Ellen Page: Ανακηρύχθηκαν οι πιο sexy χορτοφάγοι για το 2014

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα