Χωριάτικη τούρτα με φέτα ΔΩΔΩΝΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου για 10 λεπτά.

2. Βάζουμε τα μισά παξιμάδια στο μούλτι και γυρίζουμε έναν γύρο μέχρι να γίνουν πούδρα.

3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μισά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

4. Βάζουμε τη πούδρα από παξιμάδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.

5. Την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα ταψί στεφάνι 16-18 διάμετρο και ψήνουμε για 15-17 λεπτά.

6. Την βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει στοιβάζουμε τις ντομάτες σε δυο στρώσεις, τα αγγούρια, τις πιπεριές.

7. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο.

8. Το στρώνουμε πάνω από τις πιπεριές, ισιώνουμε καλά με ένα κουτάλι, διακοσμούμε με τα ντοματίνια και την κάπαρη και βάζουμε την τούρτα  για 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Tip: Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε με οδοντωτό μαχαίρι.

Ανακαλύψτε τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ.

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. παξιμάδια ολικής άλεσης
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ . νερό
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2-3 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπέρια κομμένη σε λεπτές φέτες
300 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
2-3 ντοματίνια για τη διακόσμηση
3-4 κ.σ. κάπαρη

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα