Chocolate mousse

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε bain marie. Ταυτόχρονα σε ένα μπoλ χτυπάμε τα 6 ασπράδια για περίπου 3- 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη μία βανίλια η 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους για 2 λεπτά πριν προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε  την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη η  κρέμα.

3. Ρίχνουμε την πλέον χλιαρή λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.

4. Προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας κατεβάζουμε σταδιακά την μαρέγκα (μίγμα 1) και ανακατεύουμε σιγά για να μην χάσουμε τον αέρα. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα μας σε ποτηράκια ή σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.

5. Το σερβίρουμε μετά από 8 ώρες.

ΥΛΙΚΑ:

6 Ασπράδια αυγών
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη + 2 κ.σ. 
2 κ.σ. Υγρή βανίλια (ή αλλιώς 2 βανίλιες)
6 Κρόκoι
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
400ml Κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγύ)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα