Cheeseburger

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά μας με την σειρά που αναφέρουμε.

2. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπιφτέκια λίγο πιο μεγάλα από το μέγεθος του ψωμιού (θα μαζέψουν όταν ψηθούν).

3. Τα ψήνουμε ή στο τηγάνι με λίγο λάδι ή στο γκριλ προσθέτουμε 1 φέτα τυρί πάνω σε κάθε μπιφτέκι, τα βάζουμε στο φούρνο για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

4. Σε μία πιατέλα έχουμε κόψει τα ψωμιά του burger στη μέση και τοποθετούμε το κάθε μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί πάνω από κάθε ψωμάκι.

5. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 φύλλο μαρούλι, μία ντομάτα και αν θέλουμε βάζουμε κρεμμύδι.

6. Συνοδεύουμε τα burger με πατάτες τηγανιτές.

ΥΛΙΚΑ:

800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 λουκάνικο χωριάτικο λιωμένο στο multi μαζί με το κρεμμύδι
1 κρεμμύδι
5 φέτες ψωμί ψίχα τριμμένο στο χέρι ή λιωμένο στο multi
1 αυγό
1 κ.σ. μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 ψωμάκια στρογγυλά για burger
6 φέτες τυρί για τοστ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα