Χαλβάς: Το γλύκισμα της Σαρακοστής με τη μεγάλη θρεπτική αξία

Βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, μια και σας δίνει πολλά πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα –μερικά μάλιστα από αυτά ο οργανισμός σας δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του.

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας –σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα συνένζυμα και τις βιταμίνες.

Κάνει το νευρικό σας σύστημα να δουλεύει ρολόι –οφείλεται στις βιταμίνες Β1, Β2 και στη νιασίνη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την οστική του μάζα –γίνεται χάρη στα πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο.

Είναι σούπερ πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών και αμινοξέων.

Είναι μια από τις πιο αντιοξειδωτικές τροφές κατά του καρκίνου, λόγω της βιταμίνες Ε και του σεληνίου –αυτό αποτελεί το κύριο κύριο συστατικό ενός οξειδωτικού συστήματος που χρησιμοποιεί ο οργανισμός σας για να δίνει τη μάχη του ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Να λοιπόν γιατί ο χαλβάς -να επιλέγετε εκείνους που έχουν ξηρούς καρπούς- θεωρείται όχι μόνο απαραίτητος την περίοδο της νηστείας, αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Μια ματιά εδώ: Γιαούρτι: 4 λόγοι που το κάνουν απαραίτητο στην καθημερινή σας διατροφή

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα