Αποκτήστε το τέλειο σώμα παραλίας με πέντε κινήσεις

Έφτασε, λοιπόν, εκείνη η ώρα που όλοι περιμέναμε: Λιγοστά ρούχα, μπικίνι και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στην παραλία κρατώντας ένα ρόφημα ή ένα περιοδικό. Το να έχουμε, όμως, ένα sexy κορμί είναι κάτι που όλοι θέλουμε και κάνουμε τα πάντα -έστω και λίγο πριν την παραλία- για να το αποκτήσουμε. Ο Ben Hart, personal trainer και CEO και ιδρυτής του site υγείας και γυμναστικής Qinetic δίνει τη λύση στο πρόβλημά μας.

Άσκηση 1 – Cable Squat and Row
Στόχος: Πλάτη και πόδια.

«Αυτή η κίνηση είναι απλή και μπορείτε να την κάνετε σε οποιοδήποτε μηχάνημα με καλώδια (cable machine) στο γυμναστήριό σας. Είναι αποτελεσματικό ακόμη και με την παραμικρή αντίσταση.», λέει ο Hart.

Πρώτα, κρατηθείτε από μία μακριά μπάρα του μηχανήματος με τα δυό σας χέρια. Προσαρμόστε το σε ένα βάρος που νιώθετε άνετα να κάνετε μερικές επαναλήψεις και μετακινήστε το καλώδιο λίγο πιο έξω. Τώρα που είστε στην κατάλληλη θέση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι καθίσματα (squats), τραβώντας το σχοινί με το βάρος όταν ανεβαίνετε και ελευθερώνοντάς το όταν κατεβαίνετε. «Επαναλάβετε για 30  δευτερόλεπτα συνεχόμενα – χωρίς διακοπή – για περίπου τέσσερα σετ.»

Άσκηση 2 – Alternating Jumping Lunges
Στόχος: Πόδια.

«Τα jumping lunges είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τα πόδια σας όσον αφορά στη δύναμη και τη σταθερότητα, που παίζουν σημαντικό ρόλο για να κάψετε θερμίδες», εξηγεί ο Hart.

Αρχίστε με τα πόδια σας 60 με 90 εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο (το ένα μπροστά και το άλλο πίσω). Κάντε ένα μικρό πηδηματάκι για να απομακρύνετε και τα δύο πόδια σας από το έδαφος, αλλάζοντάς τα στον αέρα, ώστε το πόδι που ήταν πίσω στην αρχή τώρα να είναι μπροστά. Συνεχίστε αυτήν την κίνηση αλλάζοντας τα πόδια για 30 δευτερόλεπτα – χωρίς διακοπή – στοχεύοντας να ολοκληρώσετε τέσσερα σετ.

Άσκηση 3 – Mountain Climbers
Στόχος: Κοιλιακοί, ώμοι, τρικέφαλοι, στήθος

«Αυτή χτυπάει τους κοιλιακούς σας τόσο αποτελεσματικά όσο οποιαδήποτε άλλη πυρηνοκεντρική κίνηση αλλά επίσης έχει το προτέρημα του να κάνουμε και λίγη cardio ταυτόχρονα», τονίζει ο Hart.

Αρχίστε σε μία ευθεία στάση. Μετά φέρτε το δεξί σας γόνατο στην αριστερή μεριά του στήθους σας, μετά περιστραφείτε, ώστε να αλλάζετε το πόδι που έρχεταο στο στήθος σας κρατώντας τον πυρήνα σφηχτό. Συνεχίστε για 30 συνεχόμενα δευτερόλεπτα, κάνοντας το ζευγάρι αριστερά-δεξιά τουλάχιστον τέσσερις φορές συνολικά.

Άσκηση 4 – Squat Shoulder Press
Στόχος: Ολόκληρο το σώμα αλλά κυρίως ώμοι, πυρήνας, τρικέφαλοι, τετρακέφαλοι, γλουτοί

«Είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για όλο το σώμα που μπορείτε να κάνετε.», λέει ο Hart.

Πάρτε ένα βάρος, αρκετά ελαφρύ για να νιώθετε άνετα που μπορείτε να πιέσετε στους ώμους σας επαναλαμβανόμενα. Κρατήστε το μπροστά από το σώμα σας, ακριβώς μπροστά από τους ώμους σας και κάντε ένα κάθισμα (squat), κρατώντας τους γοφούς σας πίσω και τα πέλματά σας το πάτωμα. Την ώρα που ανεβαίνεται πιέστε με τους ώμους σας το βάρος προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας τα πόδια σας ως στήριγμα για να ανεβείτε. Μετά, κατεβάστε τα χέρια σας κάτω, στην αρχική θέση και επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα.

Άσκηση 5 – Power Jumps
Στόχος: Κάψιμο λίπους

«Μπορείτε να περιμένετε να βοηθήσετε σε δύναμη, συντονισμό και ενδυνάμωση με αυτά τα power jumps», συνεχίζει ο Hart.

Αρχίστε στεκόμενοι ψηλά. Μετά, πηδήξτε ψηλά, φέρνοντας τα γόνατά σας όσο πιο μακριά από το στήθος μπορείτε. Στη συνέχεια προσγειωθείτε στο μπροστινό μέρος των ποδιών σας. Συνεχίστε τα πηδηματάκια για 30 δευτερόλεπτα. «Εάν βοηθά, μπορείτε να πηδάτε προς τα μπροστά και να σκέφτεστε ότι πηδάτε πάνω από κάτι», συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης:
Summer Sexy: Το InStyle σας δείχνει πώς να νιώσετε όμορφα με τον εαυτό σας
#Summernails: Σας παρουσιάζουμε τα 15 πιο τέλεια καλοκαιρινά μανικιούρ
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα