6+1 αστικοί μύθοι για τη γυναίκα καταρρίπτονται

Πολλά λέγονται για όλες εμάς τις γυναίκες. Το Ladylike.gr τα καταρίπτει όλα με επιχειρήματα.

 

Πολλοί στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν αυτό το γοητευτικό- χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω- πλάσμα που λέγεται γυναίκα, έχουν δημιουργήσει μύθους και παρανοήσεις, γύρω από το πρόσωπό μας. Ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι αστικοί μύθοι για τη γυναίκα και τι ισχύει τελικά;

Οι γυναίκες αργούν

Πρώτη και βασική παρανόηση που υπάρχει για τις γυναίκες! Οι γυναίκες, κατά κύριο λόγο, είναι πάντοτε συνεπείς στα ραντεβού τους, απλά κάνουν πολλή ώρα να ετοιμαστούν. Επειδή, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή μας την ιδιαιτερότητα φροντίζουμε να ξεκινάμε εγκαίρως την προετοιμασία και ξεκινάμε τουλάχιστον 1 ώρα (μπορεί και 2) πριν να φτιάχνουμε μαλλιά, μακιγιάζ κλπ. Από την άλλη, οι περισσότεροι άντρες, με τη λογική ότι χρειάζονται μονάχα «δέκα λεπτάκια» για να ετοιμαστούν, καθυστερούν τις διαδικασίες και καταλήγουν να φτάνουν στα ραντεβού τους αργοπορημένοι.

Η γυναικεία φιλία είναι λυκοφιλία

Σίγουρα υπάρχουν φιλίες μεταξύ γυναικών που είναι ψεύτικες και ανειλικρινείς, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούμε να είμαστε φίλες και με άλλες γυναίκες χωρίς να τις ζηλεύουμε, να τις θάβουμε πίσω από την πλάτη τους, να τους σκάβουμε το λάκκο, να προσπαθούμε να τους φάμε τον γκόμενο και άλλα τέρατα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς.

Οι γυναίκες δεν είναι καλοί οδηγοί

Τα τεράστια ψέματα για τις γυναίκες συνεχίζονται και στην κατηγορία ”οδήγηση”. Όταν κάποιος αργεί να παρκάρει ή κάνει κάτι λάθος στο δρόμο, όλοι θα θεωρήσουν αυτόματα ότι είναι γυναίκα, αλλά με μία δεύτερη ματιά θα καταλάβουν ότι και ένας άντρας μπορεί να είναι εξίσου κακός οδηγός. Και προς υπεράσπιση των ικανοτήτων μας στο τιμόνι να πούμε ότι οι γυναίκες έχουν τη μοναδική ικανότητα να βάφονται και να οδηγούν. Ας δοκιμάσει, λοιπόν, κάποιος άντρας να βάζει eyeliner την ώρα που ανάβει το φανάρι πράσινο και το ξανασυζητάμε.

Οι γυναίκες ζηλεύουν

Όχι ότι είμαστε εντελώς αθώες, αλλά οι γυναίκες ζηλεύουμε όσο και οι άντρες. Ούτε περισσότερο, ούτε και λιγότερο. Δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο, όσο με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα και το πόσο ασφαλής νιώθει κάποιος μέσα στη σχέση του και ως γνωστόν η ανασφάλεια δεν κάνει διακρίσεις.

Οι γυναίκες τρώνε μόνο σαλάτες και βραστά λαχανικά

Εάν δεν έχεις δει γυναικοπαρέες να παραγγέλνουν σε ταβέρνες/ σουβλατζίδικα/ εστιατόρια δεν έχει δει τίποτα. Ο μόνος λόγος που οι περισσότερες γυναίκες κυκλοφορούμε με το τάπερ της σαλάτας πέντε μέρες την εβδομάδα είναι για να κάνουμε χώρο για μπέργκερ και πίτσες, τις υπόλοιπες μέρες και να φάνε χωρίς ενοχές.

Οι γυναίκες δεν μπορούν να κουβαλήσουν βαριά αντικείμενα

Πολλοί πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι εύθραυστα πλάσματα που αν κουβαλήσουν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ θα καταρρεύσουν ή αν κατεβάσουν τη βαλίτσα τους από το πλοίο θα σπάσουν κανένα νύχι και θα γκρινιάζουν. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είμαστε απόλυτα εκπαιδευμένες να κουβαλάμε βαριά αντικείμενα, όπως τη βαλίτσα μας, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε μέσα όλα όσα θέλουμε να κουβαλήσουμε. Δηλαδή, επιπλέον ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά κλπ. Τώρα αν βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος που θέλει να μας βοηθήσει, γιατί να πούμε όχι;

Bonus: «Όταν οι φίλες συναντιούνται παίζουν μαξιλαροπόλεμο, φορώντας μόνο τα baby doll τους»

ΟΧΙ. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, σε κανένα σπίτι, σε καμία συνάντηση, σε κανένα σημείο της Γης, ποτέ!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα