5 στάσεις yoga για να αποκτήσετε το σώμα της Jennifer Aniston

Η Jennifer Aniston, στα 41 της χρόνια , έχει ένα από τα πιο hot σώματα της showbiz. Όλοι, άλλωστε, μείναμε άφωνοι βλέποντας τη σκηνή στριπτίζ στην τελευταία της ταινία «We’ re the Millers», όπου έμενε βρεγμένη με μόνο τα απαραίτητα.

Πίσω από το σφιχτό της κορμί κρύβεται η Mandy Ingber που είναι η δασκάλα yoga που την έχει αναλάβει. Η Aniston την ακούει πιστά και -δικαιολογημένα- τη λατρεύει και έχει πάρει μαζί της ακόμα και σε ταξίδια. «Η yoga της Mandy μου έχει αλλάξει τη ζωή», μας λέει.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άσκηση 5 φορές την εβδομάδα, από λίγο κάθε φορά. Οι στάσεις που επιλέγει είναι οι εξής:

1. Η στάση του ναού – Για γάμπες.

Ανοίξτε τις πατούσες σας, λυγίστε τα γόνατα στο πλάι και ανοίξτε τα σε γωνία 90 μοιρών. Λυγίστε τα οπίσθια μέχρι το σημείο που ευθυγραμμίζονται με τα γόνατα. Κάντε πλιέ (στηριχθείτε στο μπροστινό μέρος της πατούσας) και κάντε καθίσματα για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε βαθύ πλιέ 8 φορές και παράλληλα 8 γρήγορες συσπάσεις.

2. Η στάση της καρέκλας – Για πόδια και γλουτούς.

Βυθίστε το σώμα σας σα να πρόκειται να καθίσετε σε καρέκλα. Με τα πόδια σας ευθυγραμμισμένα, με απόσταση από τους γοφούς,  ρίξτε το βάρος σας από το μπροστινό μέρος της πατούσας προς το πίσω, προσέχοντας να εκτείνετε τα οπίσθια προς τα έξω. Ευθυγραμμίστε το γόνατο πάνω από τις φτέρνες, οπίσθια έξω και ξεδιπλώστε την κοιλιά σας από τους μηρούς, εκτείνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Κάντε 1-3 σετ. Αν θέλετε πιο έντονο πρόγραμμα, μπορείτε να κάνετε καθίσματα.

3. Ο χαιρετισμός του ήλιου – Για κοιλιακούς και δικέφαλους.

Όπως εισπνέετε, εκτείνετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και, καθώς εκπνέετε, βουτήξτε μπροστά. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα και εκτείνετε το στήθος σας μπροστά. Πάρτε θέση push-up και τοποθετήστε τις παλάμες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους. Σφίξτε τους μοιρούς σας και σιγουρευτείτε ότι τα ισχία σας είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους. Αντισταθείτε στο πάτωμα όταν βρίσκεστε σε χαμηλό push-up, σπρώχνοντας με τα χέρια το στήθος σας προς τα πάνω και κρατώντας τους μοιρούς στο πάτωμα (upward facing dog pose). Τώρα, σπρώξτε με τα δάχτυλα προς τα μπροστά και εκτείνετε τα οπίσθια προς τα πίσω (downward facing dog).

4. Η στάση του δέντρου – Για κοιλιακούς και μηρούς.

Σταθείτε σε ευθεία στάση, μεταφέροντας το βάρος του σώματός σας στο δεξί πόδι, με το γόνατο μπροστά στο στήθος. Γυρίστε το γόνατο στο πλάι και πιέστε το εσωτερικό της πατούσας σας στο εσωτερικό του μοιρού σας ή στη γάμπα σας, ανάλογα με την ευλυγισία σας. Ενώστε τις παλάμες σας και εκτείνετέ τα στην κορυφή του κεφαλιού σας. Κρατήστε το για 5-10 ανάσες.

5. Ανακλινόμενο περιστέρι – Για στήθος και μηρούς.

Ξαπλώστε πίσω με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα των ποδιών στο πάτωμα. Περάστε τον αριστερό αστράγαλο πάνω από το δεξί γόνατο και τεντώστε την πατούσα σας. Στη συνέχεια, τραβήξτε το δεξί σας γόνατο στο στήθος. Διπλωθείτε γύρω από τους δικέφαλους και απαλά τραβήξτε το γόνατο προς το στήθος σας. Θα αισθανθείτε τράβηγμα στον αριστερό γλουτό σας.

Διαβάστε ακόμα:

Swimwear: Ποιες είναι οι επικρατέστερες τάσεις για φέτος;

Happy Birthday Angelina: Δείτε τις καλύτερες εμφανίσεις της ηθοποιού

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα