4 αλήθειες και 1 σημαντική ανακρίβεια που παρακολουθήσαμε στο τρίτο κύκλο του The Crown

Ο τρίτος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς The Crown, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο της βασιλικής οικογένειας από το 1963 έως το 1977, έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 17 Νοεμβρίου του 2019.

Τόσο στις 2 προηγούμενες σεζόν όσο και στον τρίτο κύκλο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί αν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά είναι ιστορικά ακριβή.

Τι όμως από όλα όσα παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα στον τρίτο κύκλο είναι αλήθεια;

Υπήρξε στα αλήθεια ρώσος κατάσκοπος στο Παλάτι;

Το The Crown στρέφει σε αυτή τη σεζόν τη προσοχή του στον Ψυχρό Πόλεμο και ήδη στο πρώτο επεισόδιο είδαμε τις φήμες που άρχισαν να διαδίδονται για την ύπαρξη ρώσου κατάσκοπου στα ανώτατα στρώματα της Βρετανικής κυβέρνησης.

Η σειρά είναι ακριβής σε ό,τι αφορά τις υποψίες που στρέφονται γύρω από το πρόσωπό του νέου πρωθυπουργού και του πραγματικού “ενόχου” που ήταν ο Sir Anthony Blunt, ιστορικός τέχνης και έφορος της βασιλικής συλλογής τέχνης.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Πήρε στα αλήθεια δάνειο για να σώσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου;

Σε ένα από τα επεισόδια της σειράς βλέπουμε πως η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ταξιδεύει μέχρι τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Lyndon B. Johnson έτσι ώστε να ζητήσει οικονομική βοήθεια για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τι κι αν στη σειρά φαίνεται πως η πριγκίπισσα Μαργαρίτα εντυπωσιάζει τον Johnson και τον πείθει βοηθήσει, φαίνεται πως στη πραγματικότητα τα πράγματα δε συνέβησαν ακριβώς έτσι.

Στην πραγματικότητα ο Johnson όντως παρέθεσε δείπνο στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα ωστόσο η κακή συμπεριφορά της δεν του άφησε την καλύτερη εντύπωση.

Γιατί άργησε να πάει στο τόπο της τραγωδίας του Aberfan;

Στο ατύχημα του Aberfan το 1960 έχασαν τη ζωή τους 28 ενήλικες και 116 παιδιά. Στη σειρά βλέπουμε πως η βασίλισσα Ελισάβετ περίμενε να περάσουν 8 ημέρες για να βρεθεί στο σημείο του δυσάρεστου αυτού γεγονότος.

Στη πραγματικότητα τα γεγονότα συνέβησαν όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν στη σειρά. Ο λόγος μάλιστα που η βασίλισσα Ελισάβετ άργησε τόσο να δώσει το παρών στο τόπο της τραγωδίας ήταν γιατί πίστευε πως θα έκανε τα πράγματα χειρότερα με την εμφάνιση της.

Γυρίστηκε στα αλήθεια ντοκιμαντέρ για τη ζωή της βασιλικής οικογένειας;

Σε ένα από τα επεισόδια του Crown βλέπουμε πως ο πρίγκιπας Κάρολος έχει την ιδέα να καλέσει κάμερες στο σπίτι έτσι ώστε να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ που θα κατέγραφε τη ζωή και το έργο της βασιλικής οικογένειας.

Πράγματι το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε και μάλιστα η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επιτρέψει στο συνεργείο να βρίσκεται μέσα στο Παλάτι για έναν ολόκληρο χρόνο. Από το 1972 δεν έχει προβληθεί πουθενά ωστόσο υπάρχουν κάποια αποσπάσματα του στο YouTube.

Η μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, Αλίκη, επέστρεψε στο Παλάτι;

Στη σειρά βλέπουμε πως η μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου, Αλίκη επιστρέφει από την Ελλάδα –όπου ήταν καλόγρια για πολλά χρόνια.

Το show δεν εμβαθύνει και τόσο σε αυτή την ιστορία, ωστόσο ισχύει ότι στη πραγματικότητα η πριγκίπισσα Αλίκη επέστρεψε από την Ελλάδα για να ζήσει τα τελευταία της χρόνια στο παλάτι του Windsor- όπου γεννήθηκε.

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα