10 εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου

Το Ladylike.gr κάνει λόγο για το άγχος που βασανίζει το σύγχρονο άνθρωπο και ειδικά όσους ζούμε σε μεγαλουπόλεις με έντονους ρυθμούς.

 

Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή η σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Όταν νιώθεις στρες το σώμα σου είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος σου κατακλύζεται από πολλαπλές σκέψεις.

Όσο πιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια το άγχος μας καθηλώνει και αδυνατούμε να ξεπεράσουμε την εν λόγω κατάσταση.

Η ψυχαναλυτική θεωρία του Freud αναφέρει πως το στρες είναι αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης της λιμπιντικής ενέργειας. Αργότερα υποστηρίχθηκε πως η εκδήλωση του άγχους προκύπτει λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας απώθησης και δόμησης νευρωσικών συμπτωμάτων.

Το 2014 το πέρασες γεμάτη άγχος; Κάθε νέα δυσκολία που παρουσιαζόταν σου δημιουργούσε ένα ακαθόριστο αίσθημα ανησυχίας από κάποιον απροσδιόριστο κίνδυνο; Δεν είναι ζωή αυτή αγαπητή μου. Η νέα χρόνια πρέπει να φέρει νέα πνοή και καθοριστικές αλλαγές στη ζωή σου.

Δεν ξέρω ποιες είναι οι αποφάσεις που έχετε πάρει, πάντως το άγχος πρέπει να φύγει ή τουλάχιστον να γίνουν προσπάθειες διαχείρισής του.

10 εύκολοι τρόποι για να διώξεις το άγχος

1. Συχνή άσκηση. Η σωματική άσκηση σε βοηθά να καθαρίσεις το μυαλό σου και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Οι δραστηριότητες που απαιτούν την πνευματική σου συγκέντρωση όπως η yoga είναι οι καλύτερες. Ψηλά στη λίστα βρίσκουμε και το τρέξιμο σε περίπτωση που θέλεις κάτι με περισσότερη κίνηση.

2. Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως υπάρχουν και χειρότερα.Ακούγεται κλισέ αλλά ισχύει. Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα δεις πως έχουμε δίκιο. Δύσκολο να το εφαρμόσεις αλλά κάνε μία προσπάθεια την επόμενη φορά που θα πελαγώσεις.

3. Θέσε πολλούς και μικρούς στόχους. Κάθε φορά που θα φτάνεις τον στόχο σου θα νιώθεις ανακούφιση και το αίσθημα της επιτυχίας θα σε βοηθά να πας ένα βήμα παρακάτω. Αμέσως θα νιώσεις πως ελέγχεις τη ζωή σου και θα είσαι σίγουρη για εσένα.

4. Δες βιντεάκια με χαριτωμένα ζωάκια. Αφιέρωσε 5 λεπτά από το χρόνο σου για να παρακολουθήσεις ένα βιντεάκι με πρωταγωνιστή ένα γλυκό σκυλάκι. Έχει αποδειχθεί πως αυτή η συνήθεια μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του αίματος.

5. Πιείτε ένα καφεδάκι παραπάνω. Οι μέχρι τώρα μελέτες έκαναν λόγο για τις αρνητικές συνέπειες του καφέ στον οργανισμό και των δύο φύλων αλλά έγινε η ανατροπή. Νέα έρευνα αναφέρει πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ελέγξουν το καθημερινό άγχος.

6. Άσε κάτι και για αύριο. Αν πρέπει να πάρεις μία δύσκολη απόφαση θα χρειαστείς το χρόνο σου. Μην πιεστείς ακόμα κι αν οι συνθήκες το απαιτούν. Ζήτα τη βοήθεια ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και προσπάθησε να επεξεργαστείς τις πληροφορίες όχι με βιασύνη.

7. Βάλε όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Μην πηγαίνεις τα επαγγελματικά σου στο σπίτι και τα προσωπικά σου στο γραφείο. Καλό θα ήταν να βάλεις όρια και να μην αφήνεις τα εργασιακά να επηρεάζουν την οικογενειακή σου ζωή.

8. Τα πιο δύσκολα το πρωί. Κάνε τις πιο δύσκολες δουλειές της ημέρας το πρωί πρώτα από όλα για να φύγουν από το μυαλό σου και να μη σε απασχολούν συνεχώς. Επίσης το πρωί έχεις πιο πολλή ενέργεια, άρα είσαι και πιο αποτελεσματική.

9. Το σεξ βοηθά. Βοηθά να χαλαρώσεις για αυτό όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

10. Πρωινό ξύπνημα. Μελέτες έδειξαν πως οι πιο επιτυχημένοι CEOs ανά τον κόσμο βάζουν ξυπνητήρι 05:00-06:00 το πρωί.

 

Το Ladylike.gr δεν το θέλει το στρες

Αυτές τις 10 συνήθειες πρέπει να τις βάλεις στη ζωή σου

Άμα η γυναίκα κάνει καλό κρεβάτι (του Πιλάτες ντε!)

Τα 5 fitness trends του 2015

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα