Τώρα που ο καιρός κρυώνει μία χειμωνιάτικη κρεατόσουπα είναι ό,τι πρέπει. Αλήθεια με σπαγγέτι την έχετε δοκιμάσει;
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
250 γρ. σπαγγέτι
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί λευκό Ροδίτης
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Προσθέτουμε την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
• Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με χλιαρό νερό το κρέας.
• Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε, αν χρειάζεται, το κρέας. Σε περίπου 1 ώρα θα είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, μόλις χλιαρύνει, το κόβουμε σε φετούλες.
• Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια για 6 με 8 λεπτά.
• Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας το κρέας στη μέση και γαρνίροντας με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.