Η συνταγή της ημέρας: Μια χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με σπαγγέτι
κρεατόσουπα
Credit: Shutterstock

Τώρα που ο καιρός κρυώνει μία χειμωνιάτικη κρεατόσουπα είναι ό,τι πρέπει. Αλήθεια με σπαγγέτι την έχετε δοκιμάσει;

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

250 γρ. σπαγγέτι

100 ml κρέμα γάλακτος

1 πιπεριά Φλωρίνης φρέσκια ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασί λευκό Ροδίτης

μαϊντανός ψιλοκομμένος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

• Προσθέτουμε την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

• Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με χλιαρό νερό το κρέας.

• Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε, αν χρειάζεται, το κρέας. Σε περίπου 1 ώρα θα είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και, μόλις χλιαρύνει, το κόβουμε σε φετούλες.

• Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια για 6 με 8 λεπτά.

• Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας το κρέας στη μέση και γαρνίροντας με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα