Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ελληνοτουρκική θεατρική παραγωγή «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Άγκυρα στις 19 Απριλίου και αμέσως μετά στην Κωνσταντινούπολη.

Η θεατρική παράσταση ανεβαίνει μόνο για τέσσερις παραστάσεις στις 17, 18 και 19 Μαΐου, σε μια τρίγλωσση εκδοχή στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά (με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους). Τους ρόλους ερμηνεύουν Έλληνες και Τούρκοι ηθοποιοί, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Λευτέρης Γιοβανίδης. Το σαιξπηρικό κείμενο απέδωσε στα ελληνικά ο Γιώργος Μπλάνας, και στα τουρκικά ο Özdemir Nutku.

Αυτό το υψηλών απαιτήσεων εγχείρημα φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πολιτιστική «γέφυρα» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς δίνεται μια μοναδική ευκαιρία σε καλλιτέχνες των δύο χωρών να συνεργαστούν και να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα κοινό θεατρικό πρότζεκτ που βασίζεται σε ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα όλων των εποχών.

Το αξεπέραστο ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ μεταφέρεται στο σήμερα. Δύο οικογένειες ποτισμένες από μια προαιώνια σύγκρουση, οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι, ζουν μαζί σε μια πόλη των Βαλκανίων, δυστυχώς όχι πάντα ειρηνικά. Άνθρωποι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας, όταν συναντιούνται επικοινωνούν στη μόνη κοινή γλώσσα που ξέρουν, τα αγγλικά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση.

Η μουσική, ο ήχος των χάλκινων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής τους. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια, η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο, παρά την έχθρα που χωρίζει τις δύο οικογένειες, η Ελληνίδα Ιουλιέτα και ο Τούρκος Ρωμαίος θα ερωτευτούν, αψηφώντας όλα τα εμπόδια και διδάσκοντας την αξία της αγάπης. Μια κακή στιγμή, όμως, ένα παιχνίδι που καταλήγει σε φόνο, θα φέρει την καταστροφή.

Πληροφορίες

Στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά

Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18,  Κυριακή 19 Μαΐου, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Συμπαραγωγή: Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας, Λυκόφως Γ. Λυκιαρδόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων: 7,50 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)  10 € • 15 € • 20 € • 25 € • 30 € • 35 €  

Eισιτήρια: 210 72 82 333 • megaron.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα