«Ο κόσμος στο σώμα μου»: Εργαστήριο χορού για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται τα παιδιά με ένα τριήμερο εντατικό εργαστήριο χορού. Το εργαστήριο, με τίτλο «Ο κόσμος στο σώμα μου» της Βιτόριας Κοτσάλου, εξερευνά το σώμα ως «κόσμο» και εφαρμόζει τις πρακτικές του χορού, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, ως εκφραστικά μέσα, αλλά και ως αλληλένδετα εργαλεία εξερεύνησης, επικοινωνίας, έκφρασης και αφομοίωσης της μάθησης. Το τριήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για παιδιά 4-6 ετών και δύο φορές για παιδιά 7-12 παιδιών από 29/4 έως 1/5 και από 8 έως 10/5.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, να εκφράσουν πώς βιώνουν το σώμα τους, το σώμα του άλλου ή το σώμα μιας ομάδας καθώς και να ανακαλύψουν πως το σώμα είναι αλληλένδετο με το περιβάλλον του.

Κατά τη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, να εκφράσουν πώς βιώνουν το σώμα τους, το σώμα του άλλου ή το σώμα μιας ομάδας καθώς και να ανακαλύψουν πώς το σώμα είναι αλληλένδετο με το περιβάλλον του. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να κατανοήσουν πώς μια κίνηση γίνεται ζωγραφιά, πώς μια ζωγραφιά γίνεται γλυπτό ή πώς ένα γλυπτό γίνεται χορός. Θα εξερευνήσουν το πώς αποτυπώνουμε την κίνηση του σώματος, πώς χορεύουμε ένα ζωγραφικό ίχνος και πώς ζωγραφίζουμε τον χορό μας. Θα ζωγραφίσουν και μετά θα χορέψουν τη ζωγραφιά. Ακόμη, θα εξερευνήσουν το σώμα ως χρώματα και σχήματα, την κίνηση μεταξύ σωμάτων ως κινούμενα ίχνη και την κίνηση της ομάδας ως έναν πίνακα ζωγραφικής. Θα εξερευνήσουν το σώμα ως κινούμενο γλυπτό, τη μεταμόρφωση τόσο στο σώμα, όσο και στη γλυπτική του πηλού και του χώρου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, η ομάδα θα διαμορφώσει μια έκθεση ή παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί στους γονείς και στους φίλους την τελευταία μέρα. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς κοινού χώρου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Πληροφορίες:

Για παιδιά 4-6 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 09:30-10:30 και
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 09:30-10:30

Συμμετοχή: 60 ευρώ/τριήμερο
Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4

Για παιδιά 7-12 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 11:00-14:00 και
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 11:00-14:00

Συμμετοχή: 90 ευρώ/τριήμερο
Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα