Χρυσές Σφαίρες: Επιστρέφουν στο NBC μετά από ένα χρόνο αποχής
Credits: Golden Globes/Instagram

Μετά από ένα χρόνο εκτός του δικτύου, οι Χρυσές Σφαίρες θα επιστρέψουν στο NBC το 2023.

Η Ένωση Ξένου Τύπου του Hollywood, η μαχόμενη οργάνωση μη Αμερικανών δημοσιογράφων και φωτογράφων πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες, δέχτηκε σφοδρά πυρά λίγο πριν την τελετή του 2021, όταν μια σειρά άρθρων στους Los Angeles Times αποκάλυψε ότι η Ένωση εκείνη την εποχή δεν περιλάμβανε κανέναν μαύρο μεταξύ των τότε 87 μελών της, και είχαν εμπλακεί σε ανήθικη συμπεριφορά και ύποπτες οικονομικές πρακτικές.

Credits: Golden Globes/Instagram

Ο σάλος που προέκυψε οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων του Hollywood, να μποϊκοτάρουν τα βραβεία (ο Tom Cruise επέστρεψε ακόμη και τις τρεις Σφαίρες που του είχαν απονεμηθεί) και ώθησε το NBC να αρνηθεί να μεταδώσει την τελετή το 2022.

Credits: nme.com

Με εξαίρεση τον περασμένο χρόνο, το NBC μεταδίδει τα βραβεία ετησίως από το 1996 και το 2018, μέσω της μητρικής εταιρείας NBCUniversal, και δεσμεύτηκε να πληρώνει στην Ένωση, 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για το δικαίωμα να συνεχίσει να μεταδίδει την τελετή μέχρι το 2026.

Η Ένωση άρχισε γρήγορα να οδηγείται σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις – ανάμεσά τους, απαγορεύοντας στα μέλη να δέχονται δώρα και αφαιρώντας το όριο στις προσθήκες νέων μελών, γεγονός που της επέτρεψε να προσθέσει 21 νέα μέλη, έξι από αυτά μαύρους. Δεκαοκτώ μήνες μετά τα δημοσίευματα των LA Times, πολλοί στο Hollywood εξακολουθούν να θεωρούν την Ένωση ως ηθικά… σκιερή. Ωστόσο, η προβολή των Χρυσών Σφαιρών η οποία είναι συνήθως η εκπομπή με την υψηλότερη θεαματικότητα της σεζόν των βραβείων πριν από τα Oscars, ενισχύει οικονομικά πολλές από τις ταινίες και τους ανθρώπους τους, οπότε θεωρείται αναγκαία η ύπαρξή της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα