Αυλαία για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ DC/Dox με το «Super/Man: The Christopher Reeve Story»
SUPER/MAN: THE CHRISTOPHER REEVE STORY
Credit: DCDOX Festival / Instagram

Toν Ιούνιο σηκώνει αυλαία το δεύτερο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ DC/Dox με την προβολή της ταινίας «Super/Man: The Christopher Reeve Story» της Warner Bros. Discovery που έκανε πρεμιέρα στο Σάντανς νωρίτερα φέτος. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον από 13-16 Ιουνίου, περιλαμβάνει 51 μεγάλου μήκους και 47 μικρού μήκους από 17 χώρες ντοκιμαντέρ.

Οι ταινίες θα προβληθούν σε χώρους, όπως το Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ιδρύματος Σμιθσόνιαν, το Θέατρο Μπερκ στο Μνημείο του Ναυτικού των ΗΠΑ και την έδρα των Εθνικών Αρχείων.

«Οι ταινίες του 2024 αναδεικνύουν το αξιοσημείωτο εύρος και βάθος της αφήγησης ντοκιμαντέρ σήμερα» σημείωσε η συνιδρύτρια του DC/Dox και διευθύντρια του Φεστιβάλ, Σκάι Σίτνι, σύμφωνα με το Variety, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από τους κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο, αυτά τα έργα επαναβαθμονομούν το παρελθόν μέσα από αρχειακό υλικό, βυθίζονται στο παρόν με απαράμιλλη αμεσότητα και οικειότητα και ακόμη και τολμούν να οραματιστούν το μέλλον. Απεικονίζουν έναν όχι και πολύ μακρινό κόσμο, που σκιάζεται από το διαφαινόμενο φάντασμα όλων όσων πρόκειται να χάσουμε: δημοκρατία, ευδιάκριτη αλήθεια, βιώσιμο πλανήτη και παγκόσμια ειρήνη. Ωστόσο, είναι επίσης γεμάτα ελπίδα από άτομα που αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία και συμμετέχουν σε τεράστιες και μικρές πράξεις καλοσύνης» ανέφερε, όπως δημοσίευσε το Variety.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα