Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα SAG awards χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις
The power of the dog

Το οικογενειακό δράμα της βιομηχανίας της μόδας “House of Gucci” σε σκηνοθεσία Ridley Scott που τόσο έχει συζητηθεί και το γουέστερν “The Power of the Dog” της Jane Campion – ήδη ξεχώρισε στις Χρυσές Σφαίρες – ηγούνται των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία του Σωματίου Ηθοποιών (SAG- Screen Actors Guild awards) συγκεντρώνοντας τρεις υποψηφιότητες η κάθε μία ταινία. Την ανακοίνωση έκαναν μέσα από τον λογαριασμό των SAG awards στο Instagram, οι ηθοποιοί Rosario Dawson και Vanessa Hudgens.

Το “House of Gucci” διεκδικεί μεταξύ άλλων το κορυφαίο βραβείο του Σωματίου, εκείνο του καλύτερου καστ ταινίας. Θα ανταγωνιστεί για την τιμή αυτή με τα φιλμ “Belfast,” “CODA,” “King Richard” και “Don’t Look Up”.

Η τελετή απονομής των βραβείων SAG, για τα οποία ψηφίζουν τα μέλη της Ένωσης Ηθοποιών SAG-AFTRA, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες, την 27η Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον, διότι ηθοποιοί είναι εκείνοι που ψηφίζουν κυρίως στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, τον οργανισμό που απονέμει τα Oscars. Η Netflix Inc συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων στα βραβεία SAG σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία παραγωγής, με συνολικά 7 υποψηφιότητες, δείχνοντας ξεκάθαρα πως το παιχνίδι έχει αλλάξει, κι από τα μεγάλα κινηματογραφικά studios έχει μεταφερθεί στις online πλατφόρμες.

Ας ελπίσουμε ότι απ’ αυτή την βραδιά δεν θα λείπει η λάμψη. Άλλωστε βραβεία δίχως κόκκινο χαλί είναι κάτι σαν… φαγητό δίχως αλάτι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα