Ένα τυρί που φτιάχτηκε… κατά λάθος στέφθηκε πρωταθλητής!
Τυριά της Sharpham Dairy
Credit: @sharphamcheese/Instagram

Πόσες ντελικάτες γαστρονομικές δημιουργίες, δεν οφείλουν τη διαχρονικότητά τους από κάποιο ακούσιο λάθος του μάγειρα; Ένα τέτοιο, ένα υπέροχο, βελούδινο τυρί, κέρδισε το πρώτο βραβείο ως το καλύτερο της Νοτιοδυτικής Ευρώπης!  

Το Rushmore της Sharpham Cheese, που παρασκευάζεται κοντά στο Totnes της Βρετανίας, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής τυριού στο Taste of the West, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το βραβευμένο έδεσμα, αποτελεί τον αρμονικό συνδυασμό 40% κατσικίσιου και 60% αγελαδινού γάλακτος – θυμίζει μάλιστα δύο από τα πιο δημοφιλή τυριά του, το λεπτό κατσικίσιο τυρί Ticklemore και το ημίσκληρο αγελαδινό τυρί Rustic.

Αν έχεις τύχη… άρμεγε!

Το Sharpham Rushmore δημιουργήθηκε από καθαρή τύχη. Όταν δηλαδή το κατσικίσιο γάλα χύθηκε κατά λάθος στην ίδια δεξαμενή με το αγελαδινό.

Αποφασισμένοι να αποφύγουν τη σπατάλη, ήταν απαραίτητο να φτιάξουν τυρί με τα γάλατα που είχαν αναμιχθεί. Η ομάδα των τυροκόμων συνέχισε να παράγει τυρί με το αναμεμειγμένο γάλα για να δει πώς θα είχε γεύση.

Και εγένετο το Sharpham Rushmore. Ικανοποιημένοι με την τυχαία τους εφεύρεση, οι Sharpham μέτρησαν τη γνώμη του κοινού σε περιφερειακές εκθέσεις, πριν φέρουν το τυρί στην αγορά τον Νοέμβριο του 2022.

Τα καλά νέα μάλιστα δε τελειώνουν εδώ για το Sharpham Rushmore. Η περίφημη γαλακτοκομική αυτή ετικέτα, κέρδισε το χρυσό στα Global Cheese Awards, χρυσό στα Great British Food Awards και χρυσό στα Food Drink Devon Awards.

«Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που είδαμε το Rushmore να παίρνει το χρυσό βραβείο και στη συνέχεια να κερδίζει ολόκληρη την κατηγορία ως Champion Cheese. Όλοι μας είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας και προσπαθούμε να παράγουμε το καλύτερο τυρί, οπότε αυτή η αναγνώριση είναι πολύ σημαντική», σημείωσε σχετικά ο Greg Parsons, από το Sharpham Dairy.

Ιδού με τι μπορείτε να το συνοδεύσετε:

Είναι ένα ιδανικό σνακ που μπορείτε να απολαύσετε μόνο του, ή υπέροχο ως μέρος ενός πλατό με τυριά. Είναι ιδανικό σε μια σαλάτα ή θρυμματισμένο πάνω από ένα ratatouille. Συναρπαστικά συνδυάζεται και με αρωματικά λευκά και ροζέ κρασιά, όπως sauvignon blanc ή ένα αφρώδες κρασί.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της επιχείρησης: www.sharphamcheese.co.uk.

Πηγή: Το άρθρο φιλοξενήθηκε αρχικά στο τεύχος real taste & style Μαρτίου 2024

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα