ΕΜΣΤ: Κυριακάτικα δημιουργικά εργαστήρια για οικογένειες
Μαμά και κόρη δημιουργούν μαζί
Credit: emst.gr

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) προσφέρει ξεχωριστές, δημιουργικές Κυριακές σε οικογένειες.

Γονείς και παιδιά έχουν κυριακάτικα ραντεβού στο ΕΜΣΤ, όπου μέσα από μια διαδραστική περιήγηση έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα έργα που εκτίθενται στο Μουσείο. Παράλληλα, συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και δημιουργούν δικά του έργα με τη χρήση υλικών που συμβάλλουν στην αισθητηριακή διέγερση.

Το συμπεριληπτικό πρόγραμμα «+δημιουργούμε τις Κυριακές» απευθύνεται σε οικογένειες με νευροτυπικά και μη μέλη και οργανώνεται από το ΕΜΣΤ σε συνεργασία με τον Οργανισμό TheHappyAct. Συγκεκριμένα, οικογένειες με παιδιά τυπικής ανάπτυξης 8-12 ετών και οικογένειες με συμμετέχοντες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού χωρίς ηλικιακό όριο, καλούνται να συνδημιουργήσουν στο πλαίσιο ενός ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος.

Στόχος των συμπεριληπτικών μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι η παροχή ενός πλαισίου ίσων ευκαιριών για την απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών και υπηρεσιών, συνύπαρξης, σύμπραξης, αλληλεπίδρασης, ανάπτυξης ενσυναίσθησης και αξιοποίησης του οικογενειακού ελεύθερου χρόνου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται τις κάτωθι Κυριακές από τις 11.30 έως τις 13.00 (διάρκεια: 90 λεπτά).

28 Ιανουαρίου 2024

25 Φεβρουαρίου 2024

31 Μαρτίου 2024

21 Απριλίου 2024

26 Μαΐου 2024

23 Ιουνίου 2024

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο elisabeth.ioannides@emst.gr (συμμετέχοντες ανά οικογένεια: ονοματεπώνυμο, ηλικία, αναπτυξιακό προφίλ, ενδιαφέροντα, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα