Ο οίκος Dior κάνει μια κίνηση που εκπλήσσει και συναρπάζει, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον Yannick Alléno, τον εμβληματικό Γάλλο σεφ που κατέχει σήμερα τον τίτλο του πιο πολυβραβευμένου με αστέρια Michelin στον κόσμο. Από τον Σεπτέμβριο, ο Alléno ανέλαβε το εστιατόριο Monsieur Dior στο 30 Montaigne, τον εμβληματικό χώρο όπου γεννήθηκε ο οίκος το 1946, αλλά και τα La Pâtisserie και Le Café, που αποκτούν νέα ταυτότητα με το όνομα “Le Jardin“. Τρεις ξεχωριστοί προορισμοί, αφιερωμένοι στην τέχνη του savoir-vivre, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας μέσα στο ιστορικό αρχοντικό του Dior.

Με αφετηρία την ερώτηση «Τι θα έκανε ο Christian Dior αν δημιουργούσε σήμερα ένα εστιατόριο;», ο Alléno σχεδίασε ένα μενού που μοιάζει με συλλογή υψηλής ραπτικής. Σχήματα και υφές εμπνευσμένα από τα αρχεία του οίκου και τις θρυλικές δημιουργίες Dior, συνδυάζονται με τις καινοτόμες τεχνικές του σεφ, δημιουργώντας πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και την πρωτοπορία.

Η φύση και τα λουλούδια, τα πάθη του ίδιου του Christian Dior, αποτελούν βασικές πηγές έμπνευσης για αυτήν τη γαστρονομική πρόταση, που φιλοδοξεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αισθήσεων. Η φιλοξενία, τόσο αγαπητή στον ιδρυτή του οίκου, ενώθηκε με το όραμα του Alléno για να γεννηθεί ένας νέος προορισμός πολυτέλειας και απόλαυσης στο Παρίσι.

Σήμερα, με 18 εστιατόρια και 17 αστέρια Michelin, ο Yannick Alléno γράφει τη δική του ιστορία στη γαστρονομία, με το Monsieur Dior να γίνεται το 19ο εγχείρημά του και ένα ακόμα στολίδι στον χάρτη της γαλλικής κουζίνας. Μια συνεργασία που υποσχέθηκε να ενώσει τη μόδα με τη γεύση σε ένα αληθινά ανεπανάληπτο ταξίδι.