Studio Marco Piva: Μοναδικά σχέδια που διαποτίζονται από στιλιστική ελευθερία

Ο Marco Piva είναι ιδρυτής του ομώνυμου Studio Marco Piva. Ο καινοτόμος σχεδιαστής είναι ένας δημιουργός πλήρως αφοσιωμένος στο λανσάρισμα μοναδικών σχεδίων που διαποτίζονται από στιλιστική ελευθερία. Πολύ παραπάνω από ένα απλό αρχιτεκτονικό γραφείο, το Studio Marco Piva αποτελεί μια ακαδημία επιστημών όπου, με μεθοδική αυστηρότητα, αναλαμβάνονται έργα σε ποικίλες κλίμακες.

Η επιτυχία της εταιρείας είναι αναμφισβήτητη, αφού έχει ήδη συγκεντρώσει έναν αμέτρητο αριθμό αναγνωρίσιμων βραβείων. Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή, αποτελείται από εκατό συνεργάτες, εξαιρετικά καλά καταρτισμένους και κατανεμημένους μεταξύ των κεντρικών γραφείων της στο Μιλάνο, του δεύτερου γραφείου στη Σαγκάη, αλλά και σε πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας περιηγηθούμε νοητά σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της:

Διαμέρισμα στον Πύργο Schwarzwald

Η σχεδιαστική φιλοσοφία των διαμερισμάτων του διάσημου Πύργου Schwarzwald της Σαγκάης, πηγάζει από μια ισχυρή συμβολική αναφορά στις πολιτιστικές ρίζες του συγκεκριμένου τόπου: Τα γήινα χρώματα, κάνουν σαφή αναφορά στον περίφημο κινεζικό στρατό από τερακότα. Τα εν λόγω γλυπτά επαναλαμβάνονται με μοντέρνο τρόπο στον εσωτερικό διάκοσμο των διαμερισμάτων από το Studio Marco Piva, με αποτέλεσμα δύο αντιφατικές μεταξύ τους ερμηνείες που καθορίζουν καταλυτικά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των διαμερισμάτων.

Ιδιωτικό διαμέρισμα Citylife

Ο στόχος εδώ ήταν να αναπτυχθεί μια σοφιστικέ κομψότητα για κάθε χώρο που είναι βασικός όσο και απόλυτα χρηστικός, όμως συνάμα πλούσιος σε λεπτομέρειες που τονίζουν τη μοναδικότητα και τη φινέτσα της όλης ιδέας.

Διεξήχθη μια ενδελεχής χρωματική έρευνα, με στόχο να επιλεγούν μοντέρνα αλλά όχι έντονα παρεμβατικά χρώματα: ένα φάσμα χρωμάτων που δεν θα φύγει από τη μόδα με το πέρασμα του χρόνου.

Ιδιωτική βίλα στο Μπέβερλι Χιλς

Αποτελεί μοναδικό επίτευγμα η εσωτερική διακόσμηση αυτής της βίλας. Η εταιρεία επιχειρεί- και αντικειμενικά τα καταφέρνει- να δημιουργήσει ένα εντελώς «ουάου» αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ΄δυνατή΄ αρχιτεκτονική προσέγγιση θα τονιστεί περαιτέρω από τον εντελώς ξεχωριστό εσωτερικό χαρακτήρα της βίλας: Μια έκφραση καθαρής γεωμετρίας και υλικών, όπου όγκοι, μορφές και υφές συνδυάζονται ιδανικά για να δημιουργήσουν έναν ευρηματικό και μοντέρνο χώρο.

Ιδιωτική βίλα στο Μπέβερλι Χιλς

Το αρχικό στάδιο της όλης διακοσμητικής προσαρμογής εδράζεται σε ένα μοντέρνο και καθαρό μείγμα εκλεπτυσμένου φινιρίσματος και υλικών, που μαζί δημιουργεί μια υποβόσκουσα υπόνοια αντίθεσης, αλλά παράλληλα και μια σαφώς αντιληπτή συνολική αρμονία.

 

Ιδιωτική βίλα στη λίμνη Κόμο

Το concept design δημιουργήθηκε με γνώμονα και στόχο μια μοντέρνα εμφάνιση. Απώτατος σκοπός του σχετικού σχεδιασμού είναι η επίτευξη αρμονίας μεταξύ της ίδιας της κατοικίας και του φυσικού περιβάλλοντός της.

Ιδιωτική βίλα στα Τίρανα

Ο θεμελιώδης στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σπίτι σχεδιασμένο για συντροφική οικογενειακή συνύπαρξη, ένας χώρος όπου ο διαχωρισμός των δωματίων είναι minimal, ώστε να προωθηθεί πρακτικά και υποσυνείδητα η ιδέα της συνεύρεσης. Το τελικό αποτέλεσμα του έργου, είναι ένα εξαιρετικό και καθόλα εκλεπτυσμένο στυλ σχεδίασης.

Διαμερίσματα Tonino Lamborghini

Η μορφή και τα χρώματα της φύσης εκπροσωπούνται στα υλικά και στις υφές που επιλέχθηκαν σε τούτη την προσπάθεια. Απόδειξη, οι πλούσια διακοσμημένες πέτρες, οι κάθετες, έντονες γραμμές που θυμίζουν καλάμια μπαμπού στο κοντινό φυσικό καταφύγιο, αλλά και τα κυκλικά διακοσμητικά αντικείμενα όπως είναι οι καθρέφτες, τα φώτα και τα τραπέζια που παραπέμπουν σε παραδοσιακές κινέζικες ομπρέλες.

Μια αρμονικά συμβατή μείξη της τεράστιας κινεζικής κουλτούρας με την αισθαντική ιταλική κληρονομιά, που γεννά ένα άψογο αισθητικό, λειτουργικό, όσο και καθαρά συναισθηματικό αποτέλεσμα.

Από την Μαρία Αρβανιτοπούλου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα