Barbie: Nέες κούκλες της σειράς Role Models – Aθλήτριες πρότυπα που έχουν καταρρίψει τα όρια

Η Barbie® παρουσιάζει τις νέες κούκλες της σειράς Role Models με αθλήτριες πρότυπα που έχουν καταρρίψει τα όρια, ενθαρρύνοντας τα κορίτσια να ακολουθήσουν τον τομέα του αθλητισμού, να εξερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους και να πιστέψουν πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. 

Θέλοντας να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών και να προβάλει τον αντίκτυπο που έχει ο αθλητισμός στις γυναίκες, η Barbie®: 

  • Τιμάει εννέα αθλήτριες που έχουν διαπρέψει παγκοσμίως μέσα από τη σειρά Barbie Role Model 
  • Συνεργάζεται με την VOICEINSPORT προσφέροντας καθοδήγηση στα νέα κορίτσια ώστε να παραμείνουν στον χώρο του αθλητισμού 
  • Παρουσιάζει μια νέα σειρά προϊόντων αφιερωμένη στον αθλητισμό  

Η Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) τιμάει εννέα αθλήτριες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανίδας τενίστριας Venus Williams – με τη σειρά Barbie Role Models. 

Αναγνωρίζοντας πως τα κορίτσια που συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα είναι πιο σύνηθες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να ακολουθήσουν την καριέρα που ονειρεύονται, έχουν αυξημένο το αίσθημα ηγεσίας και αυτοπεποίθησης, η Barbie® εμπνέεται από αυτές τις ιστορίες και αποδεικνύει στα κορίτσια πως όλα είναι δυνατά όταν κυνηγάς τα όνειρα σου.

Μέσω της πρωτοβουλίας «Dream Gap Project» η Barbie® προσπαθεί  να εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό για τα κορίτσια παγκοσμίως, και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των κοριτσιών και των αμέτρητων δυνατοτήτων τους. Σε συνεργασία με τη VOICEINSPORT, μία ψηφιακή αθλητική πλατφόρμα αφιερωμένη στη διατήρηση των κοριτσιών στα αθλήματα μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων καθοδήγησης κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Barbie συνεχίζει να υποστηρίζει την παγκόσμια πρωτοβουλία. 

«Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο του αθλητισμού στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, των φιλοδοξιών και ονείρων της επόμενης γενιάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τον εορτασμό της 65ης επετείου της Barbie. Αφού καλωσορίσαμε την Kristi Yamaguchi στη σειρά Barbie Inspiring Women τον περασμένο μήνα, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες στον αθλητισμό, καλωσορίζοντας αυτές τις εννέα αθλήτριες. Αυτές οι  μοναδικές κούκλες εκφράζουν τις κοινές αξίες πάθους, ενδυνάμωσης και ατομικότητας. Παρουσιάζοντας τις ιστορίες τους, ελπίζουμε στην καθιέρωση της πεποίθησης πως κάθε κορίτσι δικαιούται την ευκαιρία να κυνηγήσει το πάθος του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.» δήλωσε η Krista Berger, Senior Vice President της Barbie και Global Head of Dolls της Mattel.

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πάντα ως κινητήρια δύναμη να παραμείνω αληθινή και να ξεπεράσω τα όρια, για αυτόν τον λόγο η αποστολή της Barbie δεν θα μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο με αυτές τις αξίες. Είναι τιμή που με αναγνωρίζει ως Role Model και που συνεργαζόμαστε για να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά κοριτσιών να μην σταματήσουν ποτέ να πιστεύουν στα όνειρά τους.» δήλωσε η Venus Williams, Barbie Role Model και Αμερικανίδα τενίστρια. 

Η Barbie παραμένει αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση των κοριτσιών να κυνηγήσουν μια καριέρα στον αθλητισμό και να πιστέψουν στις απεριόριστες δυνατότητες τους:

  • Τιμάει εννέα πρωτοπόρες αθλήτριες παγκοσμίως μέσα από τη σειρά Barbie Role Models.

Venus Williams (Ηνωμένες Πολιτείες): Μία από τις πιο βραβευμένες Ολυμπιονίκες με τέσσερα χρυσά μετάλλια και η πρώτη γυναίκα στον τομέα του τένις που κέρδισε ισάξιο χρηματικό έπαθλο στο Wimbledon. Η Venus Williams έχει καταφέρει με θάρρος και τόλμη να ξεπεράσει αμέτρητα εμπόδια και να αποτελέσει σύμβολο κοινωνικής αλλαγής στο χώρο του τένις αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα.

Christine Sinclair (Καναδάς): η σπουδαιότερη scorer του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με 190 goals στο όνομά της, η Christine Sinclair έχει καθιερωθεί ως η πιο επιτυχημένη παίκτρια ποδοσφαίρου όλων των εποχών από τον Καναδά. 

Mary Fowler (Αυστραλία): Μόλις 21 ετών η Mary Fowler έχει γίνει βασική παίκτρια ποδοσφαίρου για τις ομάδες Matildas και Mancher City. Είχε επιλεχθεί για το FIFA World Cup του 2019 και έγινε η νεότερη παίκτρια της ομάδας στα 16 της. Έκτοτε έχει πάρει μέρος σε δύο FIFA World Cups και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Estelle Mossely (Γαλλία): Στέφθηκε Ολυμπιονίκης το 2016 και έχει νικήσει αμέτρητους επαγγελματικούς και παγκόσμιους ερασιτεχνικούς τίτλους boxing. 

Alexa Moreno (Μεξικό): Ως η πρώτη γυναίκα από το Μεξικό με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η Alexa Moreno έχει αναγνωριστεί από την Forbes Mexico ως μία από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του Μεξικού. 

Rebecca Andrade (Βραζιλία): Η χρυσή και αργυρή ολυμπιονίκης Rebeca Andrade θεωρείται μία από τις καλύτερες γυμνάστριες όλων των εποχών. Έχει αποτελέσει δύο φορές World Championship νικήτρια και έχει κερδίσει πάνω από δέκα μετάλλια σε World Cups.

Susana Rodriguez (Ισπανία): Γεννημένη με αλμπινισμό, η Susana Rodriguez ξεκίνησε το τρέξιμο στα 10 της και από τότε έχει γίνει αθλήτρια παρατριάθλου. Έχει καταφέρει να σπάσει παγκόσμια ρεκόρ αλλά και να παρέχει άμεση βοήθεια ως γιατρός κατά την περίοδο της πανδημίας. Το 2021 έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME.

Federica Pellegrini (Ιταλία): Η Federica Pellegrini είναι πρώην κολυμβήτρια και χρυσή ολυμπιονίκης. Είναι η πρώτη γυναίκα που έσπασε το όριο των 4 λεπτών στα 400 μέτρα ελεύθερου. Αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα της το 2020 αναδείχθηκε παγκοσμίως ως εκλεγμένη της IOC Athletes Commission.

Ewa Swoboda (Πολωνία): Κορυφαία sprinter στίβου στην Ευρώπη. Η επιμονή, το ταλέντο και η θαρραλέα φύση της Ewa Swoboda έχει εμπνεύσει αμέτρητα κορίτσια ανά την υφήλιο. Έχει υπάρξει τρεις φορές νικήτρια του European Indoor Championship αλλά και του World Indoor Championship medalist, έχοντας την παγκόσμια πρωτιά των 7.01 δευτερόλεπτων σε αγώνα 60 μέτρων.

Αναγνωρίζοντας αθλήτριες η Barbie θέλει να ενισχύσει τις φωνές αυτών των γυναικών και να τιμήσει τα επιτεύγματά τους. 

  • Ξεκλειδώνει τον τομέα του Αθλητισμού με τη VOICEINSPORT 

Για να ενθαρρύνει τα κορίτσια να παραμείνουν στον αθλητισμό, η Barbie επεκτείνει τη συνεργασία της με τη VOICEINSPORT, μια παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέει και εμπνέει τα κορίτσια και τις γυναίκες στον αθλητισμό μέσω της καθοδήγησης, του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των ειδικών, για να βοηθήσει στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς γυναικών στον αθλητισμό να ευδοκιμήσει. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Barbie και η VOICEINSPORT θα προγραμματίσουν digital σεμινάρια καθοδήγησης με γυναίκες που συμμετέχουν στη σειρά Barbie Role Models και έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν το ενδιαφέρον των κοριτσιών στον αθλητισμό. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων θα είναι δωρεάν και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Τα κορίτσια που ασχολούνται με τον αθλητισμό ηλικίας 12+ ετών μπορούν να εγγραφούν στο https://voiceinsport.com/barbie  και να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

«Ως νεαρό κορίτσι και τώρα ως μητέρα ενός κοριτσιού που ασχολείται με τον αθλητισμό, το να μιλήσω με αθλήτριες-μέντορες στην πλατφόρμα VOICEINSPORT με την ομάδα της Barbie είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Stef Strack, ιδρυτής της VOICEINSPORT. «Χτίσαμε το VOICEINSPORT για να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή παγκόσμια στις γυναίκες αθλήτριες, ώστε τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να εμπνευστούν, να ονειρευτούν και να έχουν αυτοπεποίθηση.».

Η Barbie συνεχίζει τους εορτασμούς της 65η επετείου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με μία νέα σειρά με κούκλες που σχετίζονται με τον αθλητισμό και playsets που είναι διαθέσιμα στην αγορά για να ενθαρρύνουν την επόμενη γενιά δυναμικών γυναικών να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι μια καριέρα στον χώρο των sports.

Η συλλογή για το 2024 περιλαμβάνει μία κούκλα γυμνάστρια, μία παίκτρια βόλεϊ και μία αθλήρια ενόργανης γυμναστικής. 

Ενισχύοντας τις ιστορίες αθλητριών και εμπνέοντας τις γυναίκες στο χώρο του αθλητισμού, η Barbie ελπίζει ότι τα νέα κορίτσια μπορούν να παραμείνουν στο χώρο του αθλητισμού και να κυνηγήσουν το πάθος τους. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα