Τα αβοκάντο είναι μία από τις αγαπημένες τροφές που τα τελευταία χρόνια νοστιμίζουν τα πιάτα μας. Σκέτα ή ψιλοκομμένα σε σαλάτες, είναι η καλύτερη λύση καθώς τα οφέλη για την υγεία είναι πολλαπλά. Το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίζετε είναι πώς θα παραμείνουν φρέσκα, αφού τα αγοράσετε.
Πρέπει να βάλετε στο ψυγείο τα αβοκάντο;
Εξαρτάται. Οι παρακάτω δύο ερωτήσεις είναι αυτές που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού τα τοποθετήσετε αυτόματα στο ψυγείο ή τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας:
- Πόσο ώριμο είναι το αβοκάντο σας;
- Πότε θα το φάτε;
Η ψύξη επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Αν περιμένετε να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη νόστιμη πράσινη σάρκα και να την ψιλοκόψετε στη σαλάτα σας, το καλύτερο μέρος είναι να τα αφήσετε στον πάγκο της κουζίνας. Τα αβοκάντο ωριμάζουν όταν διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς να επιβραδύνετε την ωρίμανση
Εάν δεν πρόκειται να το φάτε την ίδια ή την επόμενη μέρα, αν το βάλετε στο ψυγείο θα επιβραδύνει την ωρίμανσή του και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του αβοκάντο. Συνήθως, ένα ώριμο αβοκάντο μπορεί να κρατήσει περίπου πέντε ημέρες πριν ωριμάσει πολύ.
Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο
- Οποιοδήποτε αβοκάντο θέλετε να ωριμάσει θα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο ή σε ένα μπολ με φρούτα.
- Τα ώριμα αβοκάντο πρέπει να τοποθετούνται στο συρτάρι του ψυγείου. Συνήθως μπορούν να διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα όταν διατηρούνται δροσερά.
Συμβουλές για την αποθήκευση κομμένων αβοκάντο
- Αφού κόψετε το αβοκάντο στη μέση, στύψτε χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει το επάνω στρώμα της σάρκας.
- Μην βγάλετε το κουκούτσι από το αβοκάντο για να προστατεύσετε τη σάρκα και να μην μαυρίσει.
- Τυλίξτε το αβοκάντο σε πλαστική μεμβράνη ή βάλτε το σε αεροστεγές δοχείο ασφαλές για τρόφιμα.
- Διατηρήστε το στο ψυγείο και φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγες μέρες.