“Ζωγραφίζοντας” με νήματα και καρφιά

Αντί να ζωγραφίζει με μολύβια, ο Konstantin Hlanta «ζωγραφίζει» με κορδόνι. Ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης δημιουργεί ζωηρά έργα τέχνης, τυλίγοντας πολύχρωμα κομμάτια κλωστής γύρω από καρφιά. Με αυτόν τον τρόπο, αποδίδει ανθρώπινα χέρια και μάτια, ακόμα και πρόσωπα και ζώα με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Αρχικά βοηθός οδοντιάτρου, ο Konstantin ξεκίνησε να ασχολείται με τα νήματα, εδώ και τρία χρόνια. «Η διαδικασία ξεκινά με μια ιδέα», εξηγεί. «Πρέπει να καταλάβω αρχικά τι θέλω να μοιραστώ. Στη συνέχεια, επιλέγω το μέρος του σώματος που με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Στη συνέχεια, φτιάχνω το σκίτσο και ξεκινώ να προσθέτω τα καρφιά και τις κλωστές.

Από μακριά, αυτά τα κομμάτια μοιάζουν με ρεαλιστικούς πίνακες. Μόνο όταν ο θεατής πλησιάσει, μπορεί να δει τα πολυάριθμα κομμάτια κλωστής που συνέβαλαν στη δημιουργία τέτοιων φωτεινών συνθέσεων. «Είναι σαν να σχεδιάζεις με παστέλ ή ακρυλικό χρώμα. Προσθέτω χρώματα στις απαραίτητες περιοχές και φτιάχνω διαφορετικές αποχρώσεις και σκιές, χρησιμοποιώντας νήματα διαφορετικών χρωμάτων», συνεχίζει.

Περισσότερα από τα έργα του Κonstantin Hlanta εδώ:

Konstantin Hlanta www.patreon.com/hlantaart

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα