Serial Thriller: Τα noir βιβλία που διαβάσαμε και ξεχωρίζουμε γι αυτόν τον μήνα

Οι φανατικοί βιβλιόφιλοι λάτρεις του crime μπορεί να γελάσουν κοροϊδευτικά με την παρακάτω δήλωση, αλλά ναι, η αγαπημένη μου crime fiction συγγραφέας είναι η Αγκάθα Κρίστι. Μπορεί να ακούγεται μια basic επιλογή, μπορεί και να είναι, αλλά λατρεύω κάθε της βιβλίο και είμαι συλλέκτης όλων των εκδόσεων που πέφτουν στην αντίληψή μου. Θυμάμαι ήμουν 15 χρονών όταν ο καθηγητής της κιθάρας σε μια μουσική σχολή που έκανα φωνητική μου δάνειζε τα αστυνομικά της. Κάθε εβδομάδα που πήγαινα στο μάθημα εκείνος φρόντιζε να μου έχει την επόμενη ιστορία. Τα μικρά κίτρινα βιβλία από τις εκδόσεις Λυχνάρι γεμάτα με Πουαρό και Μις Μαρπλ ήταν η δική μου εισαγωγή στην ανάγνωση μυθιστορηματικού λόγου. Ναι, είχα διαβάσει νωρίτερα σαν παιδί Ιούλιο Βερν και τις ιστορίες της Ένιντ Μπλάιτον με τη σειρά από τα «Οι Πέντε Φίλοι» που φρόντιζε η μητέρα μου να διαβάζουμε με τα αδέρφια μου, αλλά ποτέ ξανά ως τότε δεν είχα παραμυθιαστεί τόσο πολύ με τις ιστορίες ενός συγγραφέα.

Η σκοτεινή μυθοπλασία (Noir) έχει κάτι το εθιστικό, άλλωστε. Γι’ αυτό, σε εκείνους που μόλις ξεκινούν να διαβάζουν ή θα ήθελαν να διαβάζουν συστηματικά αλλά δεν το έχουν βρει ακόμα και με ρωτάνε να τους προτείνω κάτι, τους προτείνω απαρεγκλίτως κάποιο θρίλερ ή αστυνομικό. Είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλουν να το αφήσουν από τα χέρια τους, δεν θα ματαιωθούν επειδή δεν κατάφεραν να το καταλάβουν ή ολοκληρώσουν και σίγουρα θα θέλουν να πάνε στο επόμενο. Παρακάτω θα βρείτε επιλογές για τα πρώτα σας ή για τα επόμενα.

Η Μυστική Ζωή των Συγγραφέων (εκδ. Διόπτρα)

Ο Guillaume Musso είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γάλλους συγγραφείς και ένας από τους δικούς μου πιο αγαπημένους. Κι αυτό είναι το πιο γλυκό θρίλερ που έχω διαβάσει. Λέω γλυκό γιατί σε εισάγει γλυκά στην ιστορία και η αλήθεια είναι πως δεν σε σοκάρει με υπερβολικές εικόνες. Καλογραμμένο και ανατρεπτικό, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τους.

Mexican Gothic (εκδ.  Κλειδάριθμος)

Το (δικαίως) best seller της Silvia Moreno-Garcia είναι μια προκλητική, ηλεκτρισμένη ιστορία τρόμου, τοποθετημένη σε μια σκοτεινή έπαυλη στο Μεξικό της δεκαετίας του ’50. Η Moreno-Garcia, της οποίας η γραφή προσομοιάζει με το στιλ των Daphne du Maurier και Guillermo del Toro, πειραματίζεται με τη φόρμα των gothic θρίλερ. Το Mexican Gothic μετρά ήδη εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο μεταφράζεται σε 23 γλώσσες και θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Hulu.

Η Λέσχη Φόνων της Πέμπτης (εκδ. Ψυχογιός)

Το βιβλίο του Richard Osman δεν γίνεται να σας έχει περάσει απαρατήρητο. Όλοι μιλούν γι αυτό κι αν κάπου το έχει πάρει το μάτι σας, πιθανότατα το εξώφυλλό του σας εντυπώθηκε. Πέρα από το ωραίο αισθητικά εξώφυλλο, η ιστορία (μια παρέα μαζεύεται κάθε Πέμπτη και ασχολείται με παλιούς ανεξιχνίαστους φόνους, μέχρι να αντιμετωπίσει έναν πραγματικό) είναι εξίσου ωραία. Αν και εγώ βρίσκω ότι στην αρχή ειδικά, δεν «κυλάει» ιδιαίτερα εύκολα. Δώστε του χρόνο και προσοχή και στα αλήθεια θα σας αποζημιώσει.

Ταξί (εκδ. Μεταίχμιο)

Έχουμε δει βιβλία να γίνονται ταινίες αλλά όχι ταινίες να γίνονται έμπνευση για βιβλία. με αναφορές στο Taxi Driver, αυτό το μυθιστόρημα είναι πραγματικά dark. Το ξεχωρίζω γιατί δίνει την δυνατότητα να ορίσεις εσύ με την φαντασία σου το πόσο σκοτεινή και τρομακτική θα φτιάξεις την ιστορία. Αυτή η μαγεία του μη επιβεβλημένου noir…!

Οι Κόρες (εκδ. Διόπτρα)

Αδύνατον να κάνεις προβλέψεις διαβάζοντας το υπέροχα σκοτεινό μυθιστόρημα του αριστουργηματικού Alex Michaelides. Ένα ακόμα page-turner βιβλίο που μπορεί στην αρχή να σας φοβίσει με τον όγκο του αλλά, θα δείτε, θα φύγει μέχρι να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα