Ο Δήμος Βύρωνα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με street art

Με αφορμή τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το 1821, ο Δήμος Βύρωνα μεταμορφώνεται σε ένα… υπαίθριο έργο τέχνης με δράσεις που εκτός του ότι δίνουν στην πόλη μια art αισθητική, μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας.

 

Πως σας ακούγεται η ιδέα τα γνωστά και αδιάφορα σε όλους μας ΚΑΦΑΟ να μεταμορφωνόταν σε κάτι που σίγουρα θα τραβά το βλέμμα; Ο Δήμος Βύρωνα ήδη το έκανε στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος εικαστικής αναβάθμισης της πόλης. Πλέον 20 υπαίθριες καμπίνες τηλεπικοινωνιών είναι διακοσμημένες με έργα γνωστών καλλιτεχνών και παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πόλης.

Η έμπνευση για τα θέματα προήλθε από διάσημους πίνακες που αναπαριστούν σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και από το φωτογραφικό αρχείο της πόλης, με σκοπό να ταξιδέψουν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο. Την υλοποίηση ανέλαβε μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, η SpyLex Design, με εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων έργων σε όλη την Ελλάδα.

«Τα έργα περιλαμβάνουν εμβληματικούς πίνακες, όπως την “Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου” του Ντελακρουά, την “Δόξα των Ψαρών” του Γύζη, πίνακες του Θεόφιλου και του Βρυζάκη, αλλά και παλιές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μας ταξιδεύουν στην ιστορία της πόλης αλλά και τα πρόσωπα που τη διαμόρφωσαν», δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης.

Το 1o Street Art Festival σε συνεργασία με την εταιρεία Awesome Athens Experiences, ήταν ακόμη μια εκδήλωση που τίμησε τους φιλέλληνες που πρόσφεραν τη ζωή και την περιουσία τους για την ελληνική ανεξαρτησία και διασημότερος από αυτούς υπήρξε, φυσικά, ο Λόρδος Βύρωνας.

Δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, αποτύπωσαν τις εμπνεύσεις τους απαντώντας στο ερώτημα: Πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία, εμπνέουν ακόμη και σήμερα;

Το Street Festival στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, οπότε… ξεσκονίστε τα πινέλα σας γιατί θα υπάρξει συνέχεια, το συντομότερο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα