Νέο βιβλίο από τον Bob Dylan

Ο Bob Dylan πρόκειται να κυκλοφορήσει συλλογή με περισσότερα από 60 δοκίμια σε νέο βιβλίο του με τίτλο «The Philosophy Of Modern Song» (Η φιλοσοφία του Μοντέρνου Τραγουδιού), το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2022, από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός και συγγραφέας άρχισε να γράφει το «The Philosophy Of Modern Song» το 2010. Στο βιβλίο θα συμπεριληφθούν δεκάδες δοκίμια που έγραψε ο θρύλος της folk για τραγούδια άλλων μουσικών, συμπεριλαμβανομένων των Nina Simone, Elvis Costello, Hank Williams και Stephen Foster.

«Ο Bob Dylan αναλύει αυτό που αποκαλεί η παγίδα της εύκολης ρίμας, αναλύει πώς η προσθήκη μιας συλλαβής μπορεί να υποβαθμίσει ένα τραγούδι και ακόμη εξηγεί πώς το bluegrass σχετίζεται με το heavy metal» αναφέρεται το δελτίο τύπου. «Τα δοκίμια είναι γραμμένα στη μοναδική πρόζα του Dylan» σημειώνεται.

«Ενώ φαινομενικά αφορούν τη μουσική, είναι πραγματικά διαλογισμοί και προβληματισμοί για την ανθρώπινη φύση» τονίζεται.

Στις 29 Μαίου του 2012, στον Λευκό Οίκο, ο τραγουδοποιός Bob Dylan παρέλαβε από τον πρόεδρο Barack Obama, το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας. Το Μετάλλιο προσφέρεται σε προσωπικότητες που έχουν ιδιαίτερα αξιόλογη συμβολή στην ασφάλεια ή τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη, πολιτιστικές ή άλλες σημαντικές δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

«Η έκδοση του καλειδοσκοπικά λαμπρού έργου του Bob Dylan θα είναι διεθνής εορτασμός των τραγουδιών από έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Simon & Schuster, Jonathan Karp.

Σε όλο το βιβλίο υπάρχουν σχεδόν 150 προσεκτικά επιμελημένες φωτογραφίες, καθώς και μια σειρά από ονειρικά riff, που μαζί μοιάζουν με επικό ποίημα και προσθέτουν στην υπέρβαση του έργου.

«Το βιβλίο μόνο από εκείνον θα μπορούσε να είχε γραφτεί. Η φωνή του είναι μοναδική και το έργο του μεταφέρει τη βαθιά του εκτίμηση και κατανόηση των τραγουδιών, των ανθρώπων που δίνουν πνοή σε αυτά τα τραγούδια και το τι σημαίνουν τα τραγούδια για όλους μας» πρόσθεσε.

Ο Bob Dylan υπέγραψε συμφωνία έκδοσης έξι βιβλίων με τον οίκο Simon & Schuster το 2011.

Να σημειωθεί δε πως είναι το πρώτο βιβλίο του Dylan μετά το Χρονικά: Τόμος 1 του 2004 και το πρώτο μετά το 2016, τότε που κέρδισε το Νobel Λογοτεχνίας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα