Νέα έκθεση φόρος τιμής στον σχεδιαστή Azzedine Alaïa παρουσιάζεται στο Παρίσι
fondationazzedinealaia.org

Το ίδρυμα Azzedine Alaïa στο Παρίσι φιλοξενεί νέα έκθεση με τίτλο «Alaïa Afore Alaïa» προς τιμήν του αείμνηστου μόδιστρου η οποία δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον σχεδιαστή λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του το 2017, υπό τη διεύθυνση του Olivier Sailard. Η έκθεση αναλύει τα χρόνια που τον διαμόρφωσαν τη δεκαετία του 1950, λίγο προτού ο εκκολαπτόμενος fashion designer εγκαταλείψει την Τύνιδα και μετακομίσει στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, καθώς και την ανάδυση του φαινομένου Alaïa.

To «Alaïa Afore Alaïa» που θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει αρχειακά έγγραφα, φωτογραφίες και σχέδια, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο κοινό, μαζί με μια επιλογή από φορέματα και δημιουργίες του Alaïa από την ιστορική καριέρα του.

Ένα μεγάλο ανδρικό παλτό σχεδιασμένο για να επιτρέπει στη Greta Garbo ανωνυμία, το πώς εκείνη επηρέασε τα διάσημα φορέματά του με φερμουάρ και η φιλία του με τη συγγραφέα Louise de Ville Moran αναδεικνύονται στην έκθεση που καλύπτει χρονικά τα γεγονότα από την άφιξη του σχεδιαστή στο Παρίσι έως την ίδρυση του οίκου του στη rue de Bellechasse και την παρουσίαση της πρώτης του συλλογής το 1982. 

«Η έκθεση παρουσιάζει το ρυθμό της εποχής του Alaïa, μια εποχής που έχει τις ρίζες της σε μια ανατολίτικη κουλτούρα, μια εμπειρία που τροφοδοτείται από τη μάθηση, από την περιέργεια, μια περιπετειώδη φύση, μια αέναη έρευνα. Αλλά και η παρατήρηση ενός Παρισιού γεμάτο με τέχνες και λογοτεχνία, και του οποίου το στυλ του Azzedine Alaïa συνεχίζει να εκφράζει την πεμπτουσία, γιατί είναι τόσο πολύ αληθινό καθώς είναι το ζωντανό άθροισμα των ανθρώπων που έχει γνωρίσει, των πραγμάτων που έχει δει, έχει νιώσει, έχει αγαπήσει» αναφέρει το ίδρυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://fondationazzedinealaia.org/

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα