Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, ετών 151 και γεμάτο με σημαντικά εκθέματα
@heyminhy

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (The Met‎) της Νέας Υόρκης συμπληρώνει 151 χρόνια από την ίδρυσή του και είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μουσείο τέχνης των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου.

Εγκατεστημένο στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν διαθέτει μια τεράστια εγκυκλοπαιδική συλλογή, οργανώνει συναρπαστικές εκθέσεις και προσφέρει υποτροφίες υψηλού επιπέδου. Η μόνιμη συλλογή του αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα, τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια ιστορίας και προέρχονται από σχεδόν κάθε γωνία του πλανήτη.

Από έργα τέχνης μέχρι μουσικά όργανα

Η συλλογή περιλαμβάνει ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων, πανοπλιών, μασκών, πρωτόγνωρων κατασκευών και μουσικών οργάνων των Beatles, Prince, Pink Floyd, Gun n’ Roses και πολλών ακόμη.

@AlexSimpson

Να σημειωθεί ότι το Met υποδεχόταν μέχρι πρότινος περίπου 7 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.  Η πανδημία, όμως, κατάφερε τεράστιο πλήγμα στο μουσείο που ήταν ένα από τα πρώτα που έκλεισαν τον Μάρτιο, και η απώλεια εσόδων του υπολογίζεται σε 150 εκατ. δολάρια.

@MatthieuJoannon

Τέχνη και παιδεία

Ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και στοχαστών της εποχής που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την τέχνη και την παιδεία στον αμερικανικό λαό. Το πρώτο του έργο τέχνης ήταν μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος.

Μερικά από τα έργα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης απεικονίζονται στο σημερινό Google Doodle, συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., της πανοπλίας του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα, μιας περίπλοκης παραδοσιακής φορεσιάς των Λακότα και της ζωγραφιάς με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκθέσεις του μουσείου μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.metmuseum.org/exhibitions

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα