MIN Art Center٠Athens: Το πρώτο κέντρο Εικαστικών Τεχνών της Κίνας στην Ελλάδα

Το πρώτο ιδιωτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών της Κίνας στην Ελλάδα είναι γεγονός από τις αρχές καλοκαιριού και ονομάζεται, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΜΙΝ٠Αθηνών (MIN Art Center٠Athens).

Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο ανακαινισμένο τετραώροφο κτίριο, επί της οδού Ευβοίας 38, στον Άλιμο, μίας περιζήτητης περιοχής των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, όπου επενδύουν Κινέζοι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια.
Το MIN Art Center٠Athens, περιλαμβάνει τέσσερεις Πολιτιστικούς οργανισμούς: το Chinese Hellenic Cultural & Art Exchange Organization, το Quindao Panda HH Art Foundation, το Greek Chinese Reciter Club, καθώς και την διεθνή αίθουσα τέχνης ΜΙΝ Art Gallery٠Athens.
Η ιδιοκτήτρια του ΜΙΝ Art Center٠Athens, η κα Γιού Λίμιν (Mrs Yu Limin) είναι επιχειρηματίας που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μόνιμα το 2022 έχοντας στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρό της, δημιουργώντας ένα διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών όπου θα υποστηρίζει εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ΕΕ και θα προωθεί την Πολιτιστική σχέση της Κίνας με την χώρα μας και αντίστροφα.

Στο πρόγραμμα του ΜΙΝ Art Center٠Athens περιλαμβάνονται διεθνείς εικαστικές εκθέσεις, προγράμματα υποδοχής & ανταλλαγής καλλιτεχνών, πωλήσεις έργων τέχνης, εκδόσεων τέχνης και πολλά άλλα. καθώς και συμμετοχές της γκαλερί σε διεθνείς αναγνωρισμένες φουάρ ανά τον κόσμο.

Γενικός Διευθυντής του MIN Art Center٠Athens, είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διεθνώς καταξιωμένος πολιτιστικός διαχειριστής και εικαστικός καλλιτέχνης, με μεγάλη πείρα στην διοργάνωση, επιμέλεια & διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρώην Πρόεδρος του EUNIC Cluster Cyprus (2022-2023), ιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της ACEY Europe – Arts & Culture Community με έδρα την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Η επόμενη έκθεση στην MIN Art Gallery٠Athens, έχει τον τίτλο: SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY με την συμμετοχή των ζωγράφων, Wang Lei, διακεκριμένου διεθνώς Κινέζου ζωγράφου και καθηγητή ζωγραφική στην Senzo Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Και ο Έλληνας ζωγράφος, Στέφανος Ζαννής, του οποίου την τελευταία ατομική δουλειά είδαμε πρόσφατα, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στο Κολωνάκι.

Την επιμέλεια της έκθεσης κάνει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. «Ο διάλογος μεταξύ των συγκεκριμένων έργων, δημιουργεί ένα μαγευτικό περιβάλλον στον θεατή.

Ενώ, διενεργείται διαμέσου του αέρινου στοιχείου των έργων μία ανατροφοδότηση της άσβεστης φλόγας που διατηρεί ζωντανούς έως σήμερα δύο από τους αρχαιότερους Πολιτισμούς του Πλανήτη μας.

Ο δρόμος του Μεταξιού”, αφορά ένα γήινο μονοπάτι ζωής και εμπορικών συναλλαγών, που καταγράφεται βιωματικά από τον Wang Lei τα τελευταία 10 χρόνια με την υποστήριξη της τοπικής Κυβέρνησης του Πεκίνου, ενώ, το “Ταξίδι του Οδυσσέα” αφορά ένα υδάτινο, ρέων, ταξίδι του Ανθρώπου προς την καταγωγή και την προέλευσή του, μέσα από την καθημερινή μάχη, τον πόνο, την απώλεια αλλά με την Θεία Ευλογία της Λύτρωσης και της διατήρησης της ζωής. Ο Στέφανος Ζαννής, διαπραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 30 χρόνια και έχει καταφέρει να εμβαθύνει θαυμάσια, τόσο σε εικαστικό, σχεδιαστικό, συμβολικό, ερμηνευτικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο” αναφέρει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Ο δρόμος του Μεταξιού”, αφορά ένα γήινο μονοπάτι ζωής και εμπορικών συναλλαγών, που καταγράφεται βιωματικά από τον Wang Lei.
Το “Ταξίδι του Οδυσσέα” αφορά ένα υδάτινο, ρέων, ταξίδι του Ανθρώπου προς την καταγωγή και την προέλευσή του, μέσα από την καθημερινή μάχη, τον πόνο, την απώλεια αλλά με την Θεία Ευλογία της Λύτρωσης και της διατήρησης της ζωής, το οποίο διαπραγματεύεται εδώ και 30 χρόνια ο Στέφανος Ζαννής.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ομάδα εργασίας μας, το αποτέλεσμα και το πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων που υλοποιούμε στο Ελληνικό MIN Art Center٠Athens. Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα αυτό το Κέντρο Τεχνών και με ενδιαφέρει να μεταδώσουμε την εμπειρία και το καλλιτεχνικό & πολιτιστικό μας έργο προκειμένου να συνεισφέρουμε στην βελτίωση και την θερμότερη υποδοχή και ανταλλαγή καλλιτεχνών των δύο χωρών μας, τόσο εμπορικά όσο και πολιτιστικά διεθνώς. Η Ελλάδα και η Κίνα, είναι οι αρχαιότερες χώρες στην ιστορία και οι Πολιτισμοί μας, οι θρησκείες μας, αλλά και η φιλοσοφία μας για τη ζωή, αγγίζουν η μία την άλλη φιλικά μέσα στις χιλιετίες και βαδίζουν προς τον ίδιο τελικό στόχο. Την ανάταση και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Ακριβώς όπως οφείλει να είναι και ο στόχος οποιουδήποτε Πολιτισμού στον Πλανήτη” δηλώνει η ιδιοκτήτρια του MIN Art Center٠Athens, κα Yu Limin.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 25 Οκτωβρίου 2023, από τις 19:00-23:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Διάρκεια έκθεσης: 25/10-18/11/2023.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00πμ-18:00 και Σάββατο 10:00-15:00
MIN Art Center٠Athens
Ευβοίας 38, Άλιμος
info@minartcenter.gr
Για ραντεβού τηλεφωνήστε στο (+30) 6971879116 και/ή στο (+30)6977632804

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα