Μια νέα έκθεση στο Gucci Garden της Φλωρεντίας γιορτάζει τα 100 χρόνια του οίκου
#GUCCIPRÊTÀPORTER FALL WINTER 2019/gucci.com

Ο Gucci φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια και από έναν τόσο δημιουργικό οίκο σίγουρα δεν περιμένει κανείς να το γιορτάζει με κοινότυπους τρόπους. Ο δημιουργικός διευθυντής του, Alessandro Michele μετά την «Aria» μια συλλογή, για την οποία συνεργάστηκε με τον οίκο Balenciaga και τον συνάδελφό του Demna Gvasalia, τώρα παρουσιάζει το «Archetypes».

‘URBAN ROMANTICISM’ FALL WINTER 2015/gucci.com

Μια συναρπαστική εμπειρία πολυμέσων στο Gucci Garden της Φλωρεντίας με τις 15 καλύτερες στιγμές από προηγούμενες καμπάνιες του οίκου, τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Michele περιγράφει την έκθεση ως «παιδική χαρά συναισθημάτων».

Η Gucci έκλεισε τα 100, συνεργάζεται με Balenciaga και παρουσιάζει τη Lady Gaga ως «μαύρη χήρα»

Οι επισκέπτες, περιτριγυρίζοντας τα δωμάτια του κήπου, απολαμβάνουν ταπετσαρίες με ζωγραφισμένα στο χέρι γκράφιτι που θυμίζουν την συλλογή για το φθινόπωρο του 2018 «Gucci Dans Les Rues», η οποία ήταν φόρος τιμής στις ταραχές του Παρισιού το Μάιο του 1968.

#GUCCIDANSLESRUES PRE-FALL 2018/gucci.com

Επιπλέον υπάρχει ένα δωμάτιο με γυάλινα ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή με 1.400 πεταλούδες, τόνους παιχνιδιών, 182 ρολόγια κούκων το καθένα σε διαφορετική ώρα, 420 διακοσμημένα ζευγάρια sneakers και 110 περούκες εποχής.

#GUCCICOLLECTORS FALL WINTER 2018/gucci.com

Μια από τις πολλές εκπλήξεις του Gucci Garden Archetypes είναι το κόκκινο μπάνιο που εμπνέεται από την καμπάνια της άνοιξης του 2016, «Rebellious Romantics». Είναι το αντίγραφο μπάνιου ενός νυχτερινού κέντρου του Βερολίνου, την πόλη από την οποία εμπνεύστηκε την συλλογή ο ευφάνταστος, Michele.

‘REBELLIOUS ROMANTICS’ SPRING SUMMER 2016/gucci.com
#GUCCIGOTHIC CRUISE 2019/gucci.com

Συμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα τελευταία έξι χρόνια ήταν ένα είδος ψυχαναλυτικού ταξιδιού. Δεν πιστεύω στη μόδα που μιλά για το μέλλον, όπως ο Pierre Cardin ή ο Paco Rabanne. Για μένα, η μόδα αφηγείται την ακριβή στιγμή που ζούμε γιατί το παρόν είναι το μόνο πιθανό μέλλον που γνωρίζουμε. Η μεγάλη δύναμη του Gucci είναι ότι μπόρεσε να προσεγγίσει πολλούς ανθρώπους με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και αυτό είναι κάτι σχεδόν μαγικό».

#GUCCIHALLUCINATION SPRING SUMMER 2018/gucci.com
#OFCOURSEAHORSE SPRING SUMMER 2020/gucci.com

Ο Κήπος Gucci άνοιξε τις πύλες του το 2018 στην ιδιαίτερη πατρίδα του οίκου, τη Φλωρεντία. Βρίσκεται στο μεγαλοπρεπές Palazzo della Mercanzia και είναι σχεδιασμένος από τον Alessandro Michele. Αποτελεί μια εξερεύνηση της ιστορίας του οίκου και της κληρονομιάς του, μέσω της ανάμειξης ρούχων, τέχνης, αρχειακού υλικού, βίντεο και installations.

Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια του Guccio Gucci συνεχίζει να μαγεύει τον κόσμο της μόδας

#COMEASYOUARE_RSVP CRUISE 2020/gucci.com

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση δείτε εδώ: https://www.gucci.com/hk/en_gb/st/stories/inspirations-and-codes/article/gucci-garden-archetypes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα