Λιλή Μαυροκέφαλου: Το νέο της βιβλίο με τον τίτλο “Φωνές”

Το βιβλίο της συγγραφέως Λιλή Μαυροκεφάλου με τίτλο “Φωνές” είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Το βιβλίο μιλά για τέσσερις διαφορετικές γενιές και τις ιστορίες τους. Ιστορίες που αντικατοπτρίζουν κομβικά σημεία της νεότερης ιστορικής και κοινωνικής διαδρομής μας:  Mικρασιατική καταστροφή και  προσφυγιά,  γερμανική κατοχή και αντίσταση, εμφύλιος και δικτατορία, «δανεική» ευημερία και πολύπλευρη κατάρρευση.  

Η εκρηκτική Μικρασιάτισσα Ειδοθέα, η επιφυλακτική Ηλέκτρα, ο στρυφνός ονειροπόλος Θοδωρής, η εφτάψυχη Φοίβη, ο φιλοσοφημένος Στέλιος, η πρωτόγονη  Μαριγώ, η ακτιβίστρια Αναστασία, ο ασκητικός Θεόδωρος με το βαρύ παρελθόν εξιστορούν παθήματα, πόθους και στοχασμούς. Πίκρες και θριάμβους. Οδύνες και έρωτες. Καταθέτουν το λιθαράκι τους στο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης και του ιστορικού γίγνεσθαι. Και στη χρεωκοπημένη πατρίδα η ελπίδα επιτέλους αγανακτεί, σηκώνει κεφάλι και μαρσάρει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη πέρασε τα παιδικά κι εφηβικά της χρόνια στη Μακεδονία. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία/Αρχαιολογία. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αίγινα.

Στον χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1977 με το ιστορικό μυθιστόρημα για νέους “Άγης“. Έχει βραβευτεί από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα