Working Girl: Πώς να κάνετε φίλους και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη στη δουλειά σας

Σκεφτείτε το: όταν κάποιος εργαζόμενος έχει φίλους στη δουλειά η ώρα του περνάει πιο ευχάριστα και δημιουργικά. Θα μπορούσε κανείς να πει πως αρκετά πρωινά ξυπνάει με ανυπομονησία για να πάει στην εργασία του. Αν τώρα εσείς δεν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία διότι δεν έχετε καταφέρει να δημιουργήστε φιλίες μέσα από το χώρο της δουλειάς σας, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους 10 λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η άρνησή σας να βοηθήσετε τους άλλους

Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε εχθρούς αν σκέφτεστε «δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω αυτό». Θα πρέπει να μάθετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας και είναι σίγουρο πως δεν θα χάσετε. Έτσι και αλλιώς βοηθάτε την ψυχή σας προσφέροντας ό,τι μπορείτε όχι μόνο στον συνάδελφό σας αλλά και γενικά.

Απορρίπτετε συστηματικά τις ιδέες των άλλων

Το να απορρίπτετε συνεχώς τις ιδέες τον άλλων είναι από μόνο του ύποπτο. Δεν μπορεί να μην υπάρχει χώρος για κάτι καινούριο. Σκεφτείτε, δοκιμάστε και δεν θα χάσετε. Ίσως κάτι που θεωρείτε πως είναι χάσιμο χρόνο να ασχοληθείτε, να αξίζει τον κόπο.

Κάνετε φασαρία

Είναι αγένεια και δείχνει πως δεν υπολογίζετε κάποιον που θέλει ησυχία για να συγκεντρωθεί. Εσείς χαλάτε την εικόνα σας και δεν είναι τυχαίο πως όταν λείπετε, όλοι λένε «ευτυχώς».

Δεν συμμετέχετε σε party γενεθλίων και σε events

Εντάξει, το βρίσκετε γελοίο να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες τον λίγο ελεύθερο χρόνο σας που θέλετε να ξεκουραστείτε, αλλά έτσι είναι οι φιλίες… Θέλουν κάποιες θυσίες. Θα πρέπει να δίνετε το «παρών» αν θέλετε να σας σέβονται και να σας υπολογίζουν όχι μόνο στη δουλειά αλλά και σαν άνθρωπο.

Δεν κουβεντιάζετε αυτά που σας απασχολούν

Δεν είναι λύση να κρατάτε ό,τι σας απασχολεί μέσα σας. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Η σιωπή μόνο παρεξηγήσεις φέρνει, καθώς υιοθετείτε μια συμπεριφορά ψυχρή και απόμακρη που γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον εργασιακό περίγυρό σας.

Παραπονιέστε και γκρινιάζετε διαρκώς

Είναι ενοχλητικό να μην αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να χρεώνετε όλα τα λάθη στους άλλους. Σταματήστε να γκρινιάζετε διαρκώς και σταματήστε επίσης να είστε απόλυτος σε όλα. Το ένα συνδέεται άμεσα με το άλλο.  

Φέρνετε φαγητά με έντονη μυρωδιά στο γραφείο

Όσο και να πεινάτε, υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να πεινάνε περισσότερο και δεν έχουν την δυνατότητα να φέρουν κάτι μαζί τους, ούτε να παραγγείλουν. Επιπλέον, η έντονη μυρωδιά ενοχλεί κάποιον που μπορεί να κάνει δίαιτα. Υπάρχει η κουζίνα για να κάνετε το διάλλειμα σας και να φάτε ό,τι νομίζετε.

Μιλάτε με χυδαίο τρόπο

«Στη δουλειά σου να είσαι σοβαρός και στη ζωή σου τρελός» έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης και είχε δίκιο. Το να μιλάτε με χυδαίο τρόπο δεν αρμόζει στην παιδεία και την μόρφωσή σας. Δείχνει πως δεν έχετε επιχειρήματα και θα φτάσετε σε σημείο όχι απλά να μην θέλουν την παρέα σας αλλά να γυρνάνε την πλάτη μόλις σας βλέπουνε.

Δημιουργείτε παρασκήνιο

Αν είστε της λογικής «να πατήσω επί πτωμάτων για να ανέβω» τότε θα πρέπει να δεχθείτε και τις συνέπειες. Το να μεταφέρετε λανθασμένες πληροφορίες και να εφαρμόζετε το «διαίρει και βασίλευε» μπορεί να σας κάνει να πετύχετε –για λίγο- ωστόσο θα γίνετε ιδιαίτερα μισητός και ανεπιθύμητος.

Εξαιρείτε επιλεκτικά και συστηματικά συγκεκριμένα άτομα

Δείχνει πως τρέφετε ζήλια για κάποιους συγκεκριμένους συναδέλφους σας όταν επιμελώς τους εξαιρείτε από δραστηριότητες και συμβούλια. Επιπλέον, αυτό γίνεται αντιληπτό και από εκείνους που αναγκαστικά σας μιλάνε, και πιστέψτε μας, δεν λένε και τα καλύτερα λόγια για εσάς.

Διαβάστε ακόμη: 

Αποκτήστε το τέλειο σώμα μπαλαρίνας στο σπίτι

Ελένη Πετρουλάκη: Να πώς διατηρεί αυτά τα καλλίγραμμα πόδια

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram