Βρήκαμε τον τρόπο να κρατάτε τις αναμνήσεις σας για πάντα…με τη βοήθεια της Lenor

Πώς νιώθετε όταν μυρίζετε ένα μπουκέτο από λουλούδια, το άρωμα της γιαγιάς σας, φρεσκοπλυμένα σεντόνια; Σύμφωνα με την έρευνα του Lenor «Bottle a Moment», που διεξήχθη ανάμεσα 4.000 γυναίκες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες  το 84% ερωτηθέντων είπαν ότι αυτά τα αρώματα είναι που μπορούν πραγματικά να τους ταξιδέψουν σε μια ιδιαίτερη ανάμνηση.

Μάλιστα η έρευνα αποκάλυψε ότι το 80%  των συμμετεχόντων έχουν βιώσει έντονες αναμνήσεις ή αναπολήσεις όταν εκτέθηκαν σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Από τις πιο δυνατές αναμνήσεις που είναι συνδεδεμένες με αρώματα είναι αυτές που συνδέονται με βασικές στιγμές της ζωής μας, από την παιδική ηλικία (52%), τις διακοπές (31%) μέχρι και τις σημαντικές ρομαντικές στιγμές(31%).

Πράγματι, το μυαλό μας ασυνείδητα απομνημονεύει διάφορες μυρωδιές και τις συνδέει με συγκεκριμένες στιγμές που βιώνουμε, όπως εξηγεί η Δρ. Rachel Herz, ψυχολόγος με ειδίκευση στην όσφρηση:  «Mε 50 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς, οι μυρωδιές μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή να έχει πιο δυνατή συναισθηματική αξία, με αποτέλεσμα όταν μυρίζετε τη συγκεκριμένη μυρωδιά ξανά να μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη σας την ανάμνηση πιο ζωντανά».

Τι θα λέγατε λοιπόν εάν η δημιουργία αυτών των έντονων αναμνήσεων και η δυνατότητα αναβίωσής τους ήταν τόσο απλές διαδικασίες όσο η χρήση όμορφων και έντονων αρωμάτων στα ρούχα σας; Το Lenor προστατεύει και ενισχύει τα χαρακτηριστικά των ρούχων σας, δηλαδή την εμφάνιση, την αφή και τη μυρωδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που φοράμε ένα ρούχο που έχει πλυθεί με Lenor μπορούμε να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις, τις οποίες θα μας θυμίζει το πλούσιο άρωμά του.

 «Είτε δημιουργούν μια πιο δυνατή συναισθηματική σύνδεση με μια νέα ανάμνηση είτε σας βοηθούν να ξαναζήσετε μια παλιά ανάμνηση μέσα από τον συσχετισμό του αρώματος, τα πλούσια αρώματα του Lenor μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε αυτές τις στιγμές ξανά και ξανά» καταλήγει η Δρ. Herz.

Με δεδομένη αυτή την στενή σύνδεση μεταξύ του αρώματος των ρούχων μας και της εμπειρίας που έχουμε βιώσει μια δεδομένη στιγμή, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το ένα πέμπτο των αγοραστών έχουν προτιμήσει ένα μαλακτικό ρούχων όπως το Lenor, λόγω των αναμνήσεων και των συναισθημάτων που τους ξυπνά.

Για να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε τις καθημερινές στιγμές σε σημαντικές αναμνήσεις που μπορούμε να ζήσουμε ξανά και ξανά, το Lenor έχει αναπτύξει τη σύνθεσή του για να προσφέρει ακόμη πιο πλούσια αρώματα. Τα αρώματα αυτά, που έχουν δημιουργηθεί με τις ίδιες μεθόδους που δημιουργούνται τα φίνα αρώματα, δηλαδή με κορυφαίες, μεσαίες και χαμηλές νότες, προσφέρουν εκρήξεις έντονης φρεσκάδας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το μυαλό μας ασυνείδητα να συνδέει τις στιγμές που βιώνουμε με το άρωμα που αναδύουν τα ρούχα μας. Έτσι, όταν φοράμε ρούχα που έχουν πλυθεί με το ίδιο άρωμα Lenor ξανά, μπορούμε να ξαναζήσουμε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ξανά και ξανά.

Ζήστε κι εσείς την εμπειρία Lenor!