Βρήκαμε τη συνταγή για την καλύτερη παραδοσιακή μαγειρίτσα

Ο chef Λευτέρης Σουλτάτος έδωσε στο Peoplegreece.com τη συνταγή για την πιο κλασική, παραδοσιακή και γευστική μαγειρίτσα κι εμείς ανυπομονούμε να την φτιάξουμε!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό αρνίσια συκωταριά

500 γρ έντερα αρνίσια

2 μάτσα φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ποτήρια του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

2 μαρούλια ελληνικά

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

7 ποτήρια νερό

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

Ξύδι (για την συκωταριά και τα έντερα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την συκωταριά και την βάζουμε σε μια λεκάνη με λίγο ξύδι.

Πλένουμε τα αρνίσια έντερα και τα βάζουμε επίσης με λίγο ξύδι.

Βάζουμε την συκωταριά  σε μια κατσαρόλα με νερό, που βράζει για 10 λεπτά.

Την βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Κόβουμε και τα έντερα σε μικρά κομμάτια και τ’ αφήνουμε στην άκρη, μαζί με την συκωταριά.

Βάζουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί, σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια (7-8 λεπτά), αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κομμένη συκωταριά, με τα έντερα και τα αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έτσι για 20 λεπτά.

Κόβουμε τα μαρούλια σε κομμάτια μεγάλα το πράσινο μέρος και μικρότερα το άσπρο.

Προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με τα μαρούλια στην κατσαρόλα με την συκωταριά, που βράζει.

Προσθέτουμε το νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα ακόμη.

Ελέγχουμε αν η συκωταριά έχει μαλακώσει και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ρύζι, αλατοπιπερώνουμε συνολικά, να πιάσει και τα μαρούλια με την συκωταριά.

Αφήνουμε το ρύζι, να βράσει μαζί με την μαγειρίτσα για 20-25 λεπτά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο

Υλικά

2 αυγά

2 κουτ. Σούπας χυμό λεμόνι

1 κουτ. γλυκού corn flour

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το corn flour και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Βάζουμε τους κρόκους έναν έναν, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Με μια κουτάλα βάζουμε σταδιακά στο μπολ με τα αυγά τον ζωμό από την σούπα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κόψει το αυγό.

Όταν το μείγμα φτάσει στην θερμοκρασία της σούπας, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού και να δέσει η σούπα.

 

Πηγή: People Greece

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα