Velouté Σελινόριζας

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα.
  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ελαφρώς και ρίχνουμε κατά προτίμηση μόνο το άσπρο κομμάτι του πράσου με λίγο νερό και σοτάρουμε.
  1. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα.
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις πατάτες και τη σελινόριζα μαζί με το πράσο και το γάλα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  1. Σερβίρουμε το πιάτο χλιαρό προς ζεστό.

ΥΛΙΚΑ:

350 γρ. πατάτες
350 γρ. σελινόριζα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
500 ml γάλα